Mange tvangsauktioner kunne undgås med nye lån

Næsten halvdelen af de boligejere, der ryger på tvangsauktion, har et lån med afdrag, som med fordel kunne være lagt om.

Foto: Johan Gadegaard. Arkivfoto
Læs mere
Fold sammen
Der er næsten 4.000 kroner at spare før skat ved at lægge et fastforrentet lån med afdrag om til et lån uden afdrag og med variabel rente. Derfor skinner det i øjnene, at næsten halvdelen af de boliger, der røg på tvangsauktion sidste år var finansieret med netop det sikre, men også dyre alternativ.

Med en låneomlægning kunne en del af tvangsauktionerne måske endda være undgået. Det skriver Jyllands-Posten tirsdag.

»Det er lidt mærkeligt, at der ikke er langt flere, som er på et afdragsfrit lån, når de ryger på tvangsauktion. Det kunne måske have modvirket situationen,« siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark til Jyllands-Posten.

Realkreditinstitutterne forsøger, at kontakte kunderne, når de er i fare for at skulle gå fra hus og hjem, men oplever, at boligejerne ofte har mistet overblikket over deres økonomi.

Både han og Nordea melder om problemer med overhovedet at få kontakt til de økonomisk klemte kunder, der i mange tilfælde holder op med at åbne rudekuverter og breve fra banker og realkreditinstitutter. I BRFkredit forsøger man at komme forbi den barriere ved at camouflere brevene som privat post.

»Vi er begyndt at sende håndskrevne breve til vores kunder. Det virker. Vi kan se en klar tendens til, at vi så kommer igennem til flere, som er på vej ud over kanten,« siger Mikkel Høegh, chefanalytiker i BRFkredit til Jyllands-Posten.