Københavnere hurtigst til at sænke boligpriser

Hvor ejere af lejligheder i Holbæk i gennemsnit skal bruge 348 dage på at være modne til at sænke udbudsprisen første gang, skal en andelshaver på Nørrebro i København blot bruge 45 dage.

Ejere af andelsboliger på Nørrebro i er gennemsnit kun 45 dage om at sænke den oprindelige udbudspris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Sigrid Nygaard

Sælgere af københavnske andelsboligejere er hurtige på aftrækkeren, mens sælgere af sommerhusejere er som store, tunge havskildpadder.

Det er konklusionen på en opgørelse fra Boliga.dk over, der viser, hvor lang tid sælgere af ejerboliger i gennemsnit skal bruge for at være modne til at sænke boligens udbudspris første gang.  Og mens en andelshaver på Nørrebro i gennemsnit er 45 dage om at sænke den oprindelige udbudspris, er ejeren af en lejlighed i Holbæk næsten et helt år om at reagere – 348 dage helt præcist.

Det er dog generelt sælgere af sommerhuse, som er længst tid om at sænke prisen, og det overrasker ikke EDCs kommunikationschef:

»Slet ikke. Hvor sælgere af helårshuse som regel er tvunget til at komme af med den gamle bolig, er ejere af fritidshuse langt mindre pressede. Og hvis de ikke får det solgt med det samme, lejer de bare sommerhuset ud,« siger Jan Nordmann.

Det er ikke en mulighed for de fleste sælgere af helårsboliger, fordi de skal bruge pengene til at købe en ny bolig for.

Derfor er sælgerne langt bedre til at sænke prisen, hvis boligen ikke sælger sig selv. Og det gør andelslejligheder i København langt fra i øjeblikket:

»Tidligere var andelsboliger meget attraktive. Men priserne på andelsboligmarkedet er endnu mere svingende end på ejerboligmarkedet, ligesom de i høj grad påvirkes af offentlige vurderinger,« siger Jan Nordmann.

Undersøgelsen fra Boliga.dk tegner et tydeligt billede, at det især er sælgere af ejerlejligheder og villaer i Hovedstadsområdet, der er hurtige til at sænke den oprindelige udbudspris. De første 31 pladser på listen over »prissænkere« er alle områder i København og Nordsjælland. De hurtigste villaejere er bosiddende i Virum nord for København – her går der gennemsnitlig 56 dage, før prisen får det første hak nedad. I Værløse tager det 60 dage, før sælgerne er modne til at høvle af salgsprisen.

For ejerlejligheders vedkommende er det sælgere i København NV, der er hurtigst til at sænke prisen - efter 71 dage – tæt forfulgt af ejere af Østerbro-lejligheder, der må bide i det sure æble efter 78 dage.

Første jyske islæt møder vi på 39. pladsen, hvor århusianske andelsboligejere efter 86 dage må erkende, at den oprindelige udbudspris var for høj, mens husejere i Søndersø på Nordfyn er de hurtigste fynboer til at sænke prisen – i gennemsnit efter 111 dage.

Se hele listen hos Boliga.dk

Læs også: Nydanskere holder gang i bolighandler