Hun arbejdede i tre lande – risikerer skattegæld på 260.000

Den skånske sygeplejerske Ingela Liljestrand skylder 260.000 svenske kroner for svenske arbejdsgiverafgifter, eftersom Pensionsstyrelsen ikke har godkendt, at hun har et ekstrajob Norge. Nu skal EU-kommissionen afgøre hendes sag.

Svenske Ingela Liljestrand har arbejdet som sygeplejerske i København i 16 år og har desuden haft ekstrajob i Sverige og Norge - det sidste har nu udløst en ekstra skatteregning. Fold sammen
Læs mere
Foto: News Øresund - Johan Wessman
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ministeren for nordisk samarbejde Manu Sareen (R ) og hans svenske kollega Ewa Björling (Moderaterne) er blevet oprørte over Ingela Liljestrands situation, men siger at de ikke kan hjælpe hende.

Nu har Ingela Liljestrand indklaget skattebeslutningen til EU-kommissionen. Hvis den ikke annulleres, kan hun blive nødt til at sælge huset i skånske Bjärred et år inden sin pensionering.

Hendes problem opstod, eftersom hun arbejdede ekstra i Norge ud over sine deltidsjob i Danmark og Sverige. Hun havde tidligere fået godkendelse fra Sverige for dette. Da hun fik dispensation for at blive socialforsikret i Danmark, fortsatte hun med at arbejde i Norge i troen på, at godkendelsen stadig var gældende.

Men beskeden fra Pensionsstyrelsen var en anden, og styrelsen trak hendes dispensation tilbage. Pensionsstyrelsen godkender ikke job i tre lande og hævder, at det er samme regler i Sverige.

Bengt-Olle Andersson på den svenske myndighed Försäkringskassan i Malmø oplyser dog for News Øresund, at myndigheden ikke ser nogen hindring for at arbejde i både Sverige, Danmark og Norge.