Falske udlejere fupper boligsøgende

Der bliver svindlet for store beløb, fordi blandt andre studerende i bolignød er nemme ofre for fup-udbydere.

Falske udlejere lokker med nøgler til drømmeboligen - som sandsynligvis slet ikke findes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox

Hos bare en enkelt hjemmeside for boligudlejning forsøger svindlere fem til ti gange om ugen at fuppe andre til at betale penge for lejemål, som de boligsøgende helt sikkert aldrig kommer til at flytte ind i. Det fortæller direktør Michael Eggert fra Lejebolig.dk:

"Det seneste halve år har vi set en kraftig stigning i antallet af falske annoncører, og det er især udenlandske svindlere fra Østeuropa og Grækenland," siger Michael Eggert til MetroXpress.

Både hos Lejebolig.dk og Boligportal.dk bliver nye annoncer nu gennemgået manuelt for at standse dem, der indeholder typiske tegn på svindel som manglende telefonnummer, udenlandske IP-adresser eller bare helt usandsynligt gode tilbud.

Læs også: Boligportaler udnytter desperate studerende

En af metoderne til svindel er ifølge MetroXpress, at "udlejeren" narrer boligsøgende til at indbetale et depositum på for eksempel 20.000 kroner med det samme med det påskud, at udlejeren lige er et smut i udlandet, og hvis man vil reservere lejemålet, så gælder det bare om at indbetale pengene i en fart.

"I en situation med studestart om tre uger er nogle desperate for at få en bolig, og så risikerer de at tage uovervejede beslutninger. Det skal vi forsøge at forhindre," siger direktør Henrik Løvig fra Boligportal.dk.

MetroXpress har fra de to udlejningssites samt fra Lejernes LO indhentet en række gode råd: Få altid en lejekontrakt underskrevet af udlejer, overfør kun penge via banken, så transaktionen kan spores, og betal aldrig penge under bordet - dels er det ulovligt, dels kan du ikke få pengene tilbage, hvis noget går galt.

Læs også: Uforståelig skat koster unge dyrt