Det er blevet 4.700 kr. dyrere at være en dansk børnefamilie

En stigende inflation betyder, at prisen på mad og benzin stiger i Danmark. Det bliver dyrere at være en helt almindelig børnefamilie.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra marts til april er det blevet en smule dyrere at være dansker.

Det konkluderer Nykredit på baggrund af netop offentliggjorte april-tal for forbrugerprisindekset fra Danmarks Statistik. Inflationen lå således på 1,1 pct. i april, hvilket er 0,1 procentpoint højere end i marts.

»Som i de foregående måneder er det primært højere priser på mad og benzin, der trækker inflationen op, men også bidraget fra husleje er betydeligt,« siger Jacob Isaksen, seniorøkonom i Nykredit.

Opgjort i kroner og øre betyder dagens inflationstal for en gennemsnitlig dansk børnefamilie bestående af to voksne med børn og et årligt forbrug på ca. 430.000, at udgiftsposterne samlet set er steget med godt 4.700 kroner det seneste år.

Nykredit forventer, at inflationens vedholdenhed vil betyde, der udsigt til yderligere stigninger resten af året, hvilket vil bringe inflationen op på 1,3% for 2017 under ét. Det er en mærkbar stigning fra 2016-niveauet på 0,3%. Det er dog værd at notere sig, at inflationen i 2016 var den laveste i 63 år.