2015 har været et dårligt år for bilkøbere

Danskerne køber rekordmange biler på trods af, der gives stadig færre tilbud og prisnedslag.

Foto: Dennis Lehmann

De kommer spritnye og friske ud fra fabrikken, og de kommer med lidt ridser i lakken og rust i undervognen.

Danskerne køber rekordmange nye såvel som brugte biler i disse dage, men det er ikke et udtryk for, at det har været købers marked, skriver Børsen.

Det er en ny opgørelse, der er foretaget af Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen, der viser, at der har været markant færre tilbudsnedslag og attraktive tilbud i det første halvår af 2015.

»Det har ikke været et godt år for nybilskøberne. Der har været væsentligt færre tilbudnedslag i første halvår af 2015 sammenlignet med samme periode i 2014,« siger Jan Lang til Børsen. Han heviser til, at antallet af tilbud på nye biller er faldet med 37 procent i 2015 sammenlignet med året før.

»Antallet af tilbud er et udtryk for mindre konkurrence og stigende priser på markedet,« siger analytikeren.

På brugtvognsmarkedet viser et indeks, at priserne samlet set er steget.

I alt har danskerne købt 104.325 nye biler og 270.596 brugte biler i første halvår af 2015.

Flere eksperter tilkendegiver over for Børsen, at stigningen i antallet af nye biler kan skyldes, at stadig flere forhandlere tilbyder lukrative leasing-muligheder.

En forbrugerøkonom fra FDM siger til Børsen, at det ikke nødvendigvis er lig med, at købere bør afholde sig fra at købe nye biler lige nu.

Han henviser til, at de nye biler er bedre på områder som miljøvenlighed, komfort og brændstofsøkonomi, og at det kan forklare prisstigningen.