VU: Voteman-video har et hæderligt formål

Venstre Ungdoms formand er ikke vild med Folketingets nu tilbagetrukne Voteman-film, men han kalder det positivt, at den har sat fokus på europaparlamentsvalget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Folketingets valgvideo om muskelbundtet Voteman, der med vold og kastestjerner forsøger at tvinge de unge mennesker til at stemme ved europaparlamentsvalget 25. maj, var »pinlig«, så havde den det rette mål for øje.

Det er meldingen fra landsformanden for Venstres Ungdom, Jens Husted, der dog kun har kritiske ord tilovers for selve filmen.

»Det er jo et hæderligt formål at forsøge at få flere til at deltage i afstemningen 25. maj. Men videoen er ærgerlig. Den er pinlig. Den har slet ikke fokus på det vigtige, men fokuserer i stedet på vold og sex. Hele debatten er også druknet i form over indhold, og det ærgrer mig,« siger han.

Siden videoen blev offentliggjort mandag, har der været stor diskussion. Flere folketingspolitiker har talt i skarpe vendinger, når snakken faldt på Voteman og hans harem, og tirsdag trak Folketinget så videoen tilbage igen.

Det får Jens Husted til at påpege, at det er meget vigtigt at have målet for øje.

»Man kan sige, at den her video jo virkelig har haft den effekt, at folk er begyndt at snakke om det her valg. Og hvis det kan få flere til at stemme, så er det positivt, selv om jeg synes, at filmen er åndssvag. Det vigtigste her er jo ikke mine følelser omkring videoen, men at få de unge ned at stemme,« siger han.

Han påpeger blandt andet, at videoen er gået viralt og siger, at hvis det i sig selv får flere ned at stemme, så er det fremragende. Dog mener han, at valgvideoen fokuserede alt for meget på blowjobs og håndmadder og for lidt på substans.

»Det gør jo en forskel, hvilken vej EU går, og hvilken vej man vælger. Så i stedet for at fokusere på, hvad der er vigtigt i EU, så snakker vi i stedet om oralsex og vold, og jeg kan ikke se, hvordan det er relevant. Samtidig tør jeg godt sige, at jeg tror, unges abstraktionsniveau er noget højere, end videoen giver udtryk for,« siger Jens Husted.

Han forestiller sig i stedet for en lidt mere kedelig version af kampagnevideoen i forhold til Votemans gruppesex og voldelige tendenser.

»Jeg ville nok bare fortælle folk, hvad de stemmer om, og hvorfor det er vigtigt. Jeg tror ikke, man behøver så mange andre remedier end oplysning,« siger VU-formanden.

»Dermed ikke sagt, at det skal være kedeligt, men jeg tror grunden til, at mange unge er usikre på valget, er en mangel på viden om, hvad de stemmer om. Jeg tror, det er dén kamp, man skal kæmpe i stedet for det andet pjat.«