Tysk minister opfordrer til ferieboykot af Danmark

Når danskerne har genindført grænsekontrollen, så bør tyskerne droppe Danmark og tage til Østrig eller Polen i stedet, siger justits- og europaminister.

Nu er de begyndt: En dansk toldere stopper en bilist ved den dansk/tyske grænse. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tysk politiker opfordrer til at ferieboykotte Danmark, nu hvor den øgede grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse begynder tirsdag.

Aftalen om øget grænsekontrol personificeres i dag ved 30 ekstra toldere, der ved stikprøvekontrol nu skal bekæmpe den såkaldte 'grænseoverskridende kriminalitet', som det hedder i aftalen med regeringen og DF.

Men oprustningen vækker opsigt i Europa og forargelse særligt i Tyskland. Justits- og europaminister Jürg-Uwe Hahn fra den tyske delstat Hessen foreslår nu et decideret ferieboykot af Danmark.

- Når Danmark her op til ferietiden genindfører grænsekontrollen, kan jeg kun opfordre til at ændre planer og i stedet holde ferie i Østrig eller Polen, siger Jürg-Uwe Hahn til den tyske avis Bild.

Bild er Tysklands største avis, og for øjeblikket er historien en af topnyhederne på avisen.

Boykot af Danmark er den eneste måde, at man 'med fødderne kan vise den danske regering, hvad vi mener om deres politik', siger justits- og europaminsteren til Bild.

Skatteminister Peter Christensen kalder over for Jyllands-Posten den tyske kritik for 'hysteri'.

De foreløbigt 30 ekstra toldere får ifølge aftalen snart selskab af flere. Antallet af kontorer ved grænseovergangene fordobles, og der indføres elektroniske overvågningsanlæg.

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, har i forvejen trukket konflikten med Tyskland op. I dagens Berlingske angriber hun regeringen for at have svigtet sit ansvar i grænsestriden ved ikke at tage skarpt afstand fra Tysklands kritik af aftalen om en styrket toldkontrol.

Popper der ny kritik op, skal regeringen tage anderledes til genmæle, krævede Pia Kjærsgaard.

INFOshop: GALLUP: Danskerne delt i spørgsmålet om øget grænsekontrol