Trods genvalg: Anna Mee Allerslev holder fast i farvel

1123 københavnske vælgere stemte på Allerslev, selv om hun inden valget forlod dansk politik grundet møgsager.

1123 københavnske vælgere stemte på Allerslev, selv om hun inden valget forlod dansk politik grundet møgsager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den forhenværende radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev bekræfter på Facebook, at hun ikke fortsætter i politik, selv om hun er blevet genvalgt i København ved kommunalvalget.

»Tak til de 1123 københavnere, der har stemt på mig. Det har været en glæde, et privilegium og en ære at være folkevalgt. «

»Desværre har jeg, som I ved, besluttet ikke at modtage valget. Derfor overgår mine stemmer - og mit mandat - til Radikales førstesuppleant.«

»Tak for jeres støtte og de mange venlige ord, jeg har fået i de seneste uger,« skriver hun.

Allerslev sagde farvel og tak til politik efter beskyldninger om vennetjenester og kritik af, at hun fik stillet et lokale gratis til rådighed på Københavns Rådhus i forbindelse med sit bryllup.

Allerslev har efterfølgende betalt de 65.000 kroner, lokalet kostede i leje.

Hun blev valgt som nummer fem af de fem radikale, der får en plads i Borgerrepræsentationen. Spidskandidat Mia Nyegaard (R) fik flest personlige stemmer blandt de radikale kandidater - nemlig 3844.

Mia Nyegaard overtog posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester i København efter Allerslev.

De Radikale har også sikret sig en af de syv fagborgmesterposter i København i den kommende periode. Det er endnu uvist, hvilken borgmesterpost der vil blive tale om.

Nummer seks på den radikale liste er Christopher Røhl Andersen, der fik 1009 personlige stemmer. Han skal dermed overtage Allerslevs mandat, når hun efter planen træder ud af Borgerrepræsentationen.

Først skal Allerslev dog finde en begrundelse for ikke at blive i Borgerrepræsentationen. Man kan ikke bare uden videre trække sig, når først man er valgt til kommunalbestyrelsen i en kommune.

Men der er flere smutveje væk fra posten som kommunalpolitiker. Blandt andet hvis det ikke kan kombineres med private job, familielivet eller af helbredsmæssige årsager.

Man kan også opgive sit mandat ved at flytte fra kommunen.

/ritzau/