Thorning mailer undskyldning til S-venner

Ukendskab til skattereglerne gjorde, at Helle Thornings mand i første omgang ikke betalte skat i Danmark. Det skriver hun i en mail til partiets medlemmer.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnock, var ikke klar over, at man kan betale skat i to lande samtidig.

Det forklarer Socialdemokraternes formand i en mail til partiets medlemmer, hvori hun "vil give et samlet billede af sagen" om ægtemandens skatteforhold og de oplysninger, hun har givet til danske myndigheder.

LÆS OGSÅ: FOA-formand kræver mere åbenhed fra Thorning

Hun undskylder samtidig dybt, at hun ikke har været mere omhyggelig med oplysningerne om familiens forhold.

S-lederen er stadig overbevist om, at hun og manden trods forkerte oplysninger til Justitsministeriet har fulgt alle skatteregler "til punkt og prikke".

Det samme mener parrets revisor, der som den eneste kender samtlige oplysninger i sagen, påpeger hun.

- Vi har dog også tilkendegivet, at Stephen under alle omstændigheder agter at betale skat i både Schweiz og Danmark. Vi ved nu, at man kan betale skat i begge lande, skriver Thorning-Schmidt i mailen.

Stephen Kinnock har afleveret sin selvangivelse for 2009 rettidigt, og der er derfor ikke tale om, at parret betaler skat med tilbagevirkende kraft, anfører hun.

- Det er derfor også helt urimeligt, når Venstre taler om skattesvig og torskegilde, siger Helle Thorning-Schmidt til partimedlemmerne.

Dansk Folkepartis skatteordfører, Mikkel Dencker, mener, at Helle Thorning-Schmidt enten lyver eller også er uegnet som statsminister.

Han finder det dybt utroværdigt, at hun angiveligt ikke har vidst, at hendes mand kunne betale skat i Danmark.

- Personligt har jeg aldrig hørt om nogen, der er gået forgæves til Skat, hvis de ønskede at indbetale skat i Danmark som følge af, at de og deres familie har bopæl her, siger Mikkel Dencker i en pressemeddelelse.

/ritzau/