Tænketank: S forpasser politisk guf

Tuneserloven skriger til himlen. Topskattelettelser skal fejes af bordet. Og Socialdemokraterne bør rømme sig og turde råbe det højt, siger rød tænketank.

Den udskældte tuneserlov og debatten om topskatten burde være politisk guf for Socialdemokraterne. Men det store oppositionsparti forpasser chancen for at markere sig på de helt oplagte vindersager og tæske løs på regeringen.

Det mener tænketanken Cevea, som politisk hører hjemme på centrum-venstre-fløjen.

- I tunesersagen frygter Socialdemokraterne at ryge ind i den klassiske udlændingedebat om strammere og slappere. Derfor har partiet ikke vist sit humanistiske ansigt. Men venstrefløjen kæmper altså for klassiske frihedsrettigheder, retssikkerhed og lighed for loven. Det skal vi turde sige noget højere, vurderer Ceveas direktør, Jens Jonatan Steen.

Det handler slet ikke om at rykke partiet til venstre eller højre, understreger han. Det handler bare om at komme frem i bussen. Især når det kommer til den eskalerende debat om skattepolitikken:

- De borgerlige kræfter snakker om skattelettelser i toppen. Men den galej skal Socialdemokraterne ikke hoppe på. De skal klart og tydeligt afvise lettelser af topskatten, mener Jens Jonatan Steen.

/ritzau/