Socialdemokraterne skifter igen navn

Navnet Socialdemokraterne bliver ikke længere brugt som officiel betegnelse for Danmarks største parti.

Partiformand Mette Frederiksen har ført an i bevægelsen tilbage til S' gamle navn, Socialdemokratiet. Hidtil er navnet Socialdemokraterne også blevet brugt. Her ses Frederiksen på talerstolen ved årets kongres i Aalborg. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S har sagt farvel til navnet Socialdemokraterne og vil fremover kalde sig Socialdemokratiet i alle officielle materialer.

Det oplyser partisekretær Jan Juul Christensen til Ritzau.

»Vi har heddet begge dele gennem en hel del tid.«

»Nu vil vi gerne markere, at vi er Socialdemokratiet med den lange 145-årige historie, vi har.«

Det er allerede blevet bemærket, at partiformand Mette Frederiksen (S) gennem sin formandsperiode har yndet at bruge navnet Socialdemokratiet. Forgængeren, Helle Thorning-Schmidt (S), omtalte ofte sit parti som Socialdemokraterne.

Men Jan Juul Christensen afviser, at der skulle ligge en afstandtagen til Thorning-perioden i navneskiftet.

»Navnet Socialdemokraterne blev indført af Poul Nyrup Rasmussen (S) i sin tid. Så det har intet at gøre med at sige farvel til nogen personer eller nogen epoker,« siger han.

»Vi håber at sende det signal, at vi er et stærkt parti, som gennem hele vores historie har kæmpet for at skabe et mere lige samfund og et mere retfærdigt samfund.«

Navneskiftet slår igennem på partiets kongres i Aalborg, der er startet fredag. Her står navnet Socialdemokratiet printet på materialer og bannere. Også partiets hjemmeside er gået over til det nye, gamle navn.

Partiets love fastslår, at »Socialdemokraterne er organiseret i Socialdemokratiet«. Derfor er der ikke brug for at ændre nogen regler for at få navneskiftet igennem.

»Socialdemokratiet er partiet, og så er vi alle sammen socialdemokrater. Vi har en 145 år lang historie, og nu knytter vi an til den historie igen,« siger Jan Juul Christensen.

/ritzau/