S-ledelse: Det er ikke vores dagpengeforslag

Socialdemokraternes gruppeformand afviser, at man partiet står bag forslag om at gøre medlemskab af a-kasser obligatorisk.

Formand for Folketingets Beskæftigelsesudvalg, Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Det er ikke officiel socialdemokratisk politik at gøre medlemskab af a-kasser obligatorisk for alle over 18 år.

Det slår Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen (S), fast, efter partikollega Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der også er formand for Folketingets Beskæftigelsesudvalg, blandt andet har foreslået tvungen a-kasse-medlemskab.

»Det er ikke et socialdemokratisk forslag,« siger Leif Lahn Jensen.

Han understreger, at regeringspartiet vil vente med at kommentere eller komme med et politisk oplæg til, hvordan reglerne for dagpenge skal ændres, indtil dagpengekommissionen er færdig med dens arbejde i september.

»Vi kommenterer ikke forslag, hvad enten det kommer fra partier, fagforeninger eller privatpersoner. Vi vil afvente dagpengekommissionen, og vi har allerede slået fast, at reglerne i dag for dagpenge ikke virker. Der er for mange, der falder ud, og det vil vi lave om,« siger gruppeformanden.

Pernille Rosenkrantz-Theils idé om tvungen a-kasse-medlemskab er sendt til dagpengekommissionen. Ifølge en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået, foreslår Rosenkrantz-Theil også, at reglerne for dagpenge fastsættes af arbejdsmarkedets parter, og at staten stopper med at medfinansiere dagpengene - og at pengene i stedet bruges på at sænke skatten på arbejde.

Pernille Rosenkrantz-Theil bekræfter, at hun har sendt forslaget til kommissionen, men hun har ingen yderligere kommentarer til enkeltelementerne i forslaget.

»Det har ikke været med min gode vilje, at det er nået frem til offentligheden, fordi det er en del af en idéproces, og derfor er det ikke med min gode vilje, at det bliver debatteret som et forslag,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.