Pensionsselskab vil betale for nye fængsler

De pengestærke pensionsselskaber bør finansiere nye fængsler, som kan erstatte de gamle og slidte, siger topchef i PFA. Regeringen og Venstre er positive over for forslaget.

Læs mere
Fold sammen

Der er brug for en renovering af de danske fængsler og arresthuse, som er både gamle og slidte.

Derfor vil det være fornuftig, hvis flere offentlige myndigheder indgår partnerskab med private investorer ved bygge- og anlægsprojekter, og at lade pengestærke pensionsselskaber finansiere for eksempel nye fængsler.

Sådan lyder det fra topchefen i Danmarks største private pensionsselskab, PFA, Allan Polack, skriver Politiken.

»Pensionskasserne befinder sig jo i en situation, hvor obligationerne næsten ikke giver noget afkast. Vi lever i det, jeg kalder en nulrentevirkelighed, hvor det er en stor udfordring at investere og skabe afkast til kunderne. Her ser jeg et åbenlyst potentiale i offentlig-private partnerskaber, hvor vi så at sige servicerer det offentlige, som så til gengæld giver os en fast ydelse i de næste 10, 20 eller 30 år,« siger Allan Polack til Politiken.

Idéen om, at private investorer kan være med til at finansiere for eksempel skoler, plejehjem, togbaner eller broer bliver i følge Politiken bakket op af SR-regeringen, og står det til Venstre skal det samarbejde sættes i gang hurtigst muligt.