Pape: Vi har stadig ikke tillid til Eva Kjer

Den "gordiske knude" lader ikke til at løse sig foreløbig. I hvert fald har blå bloks forhandlinger endnu ikke ført til en løsning, og Søren Pape understreger, at Konservative stadig ikke har tillid til Eva Kjer.

Foto: Asger Ladefoged

OBS: Søren Pape Poulsens melding kom kort før, at Eva Kjer Hansen lørdag formiddag meldte sin afgang som minister.

Efter lange forhandlinger på Marienborg i løbet af de seneste dage har blå blok tilsyneladende endnu ikke fundet løsningen på deres krise.

I hvert fald fastholder den konservative leder, Søren Pape Poulsen, at hans parti ikke har tillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

I en Facebook-opdatering kalder Pape tilliden til ministeren »det springende punkt« for at komme videre med forhandlingerne om regeringens fremtid.

Søren Pape holder pressemøde om sagen klokken 10 på Christiansborg.

Vi har haft gode drøftelser med statsministeren og de øvrige blå partier i løbet af det sidste halvandet døgn på...

Posted by Søren Pape Poulsen on Friday, February 26, 2016

Den konservative leder udtrykker stadig sin fulde opbakning til regeringen, mens historien altså er en anden i forhold til Eva Kjer Hansen.

»Her er min konklusion fuldstændig den samme som inden mødet. Vi har fortsat ikke tillid til ministeren - ligesom et flertal af Folketinget,« skriver Pape på Facebook.

Siden Konservative udtrykte mistillid til Venstre-ministeren Eva Kjer Hansen, har partilederne i blå blok brugt adskillige timer sammen på Marienborg for at genskabe tilliden i det, Lars Løkke har kaldt »den blå familie«.

Foruden tilliden partierne imellem handler forhandlingerne både om at få en tillægsaftale til den omstridte landbrugspakke på plads, ligesom regeringens fremtid skal sikres efter de mange skænderier og kontroverser, der i de seneste dage har sat sit tydelige præg på Danmarks borgerlige top.

Mens mange troede, at de Konservatives mistillid til miljø- og fødevareministeren var en tabersag for partiet, viser det sig efterhånden, at det måske er præcis det modsatte.

En Gallup-måling foretaget for Berlingske viser f.eks. markant konservativ fremgang, og partiet står nu til 5,1 pct. af stemmerne mod 3,1 pct. i den seneste måling, der blev foretaget for blot to uger siden. Imens er der status quo hos Venstre, der ifølge målingen står til 17,1 pct.