Odense-borgmester passet op af Black Army: Nu får han ekstra beskyttelse

Borgmester Peter Rahbæk Juel blev i sidste uge passet op af medlemmer fra Black Army. Nu styrkes sikkerheden.

Peter Rahbæk Juel, Odense, Borgmester Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Fyns Politi har valgt at opgradere sikkerheden omkring borgmesteren i Odense, Peter Rahbæk Juel (S).

Det sker, efter at borgmesteren blev passet op af medlemmer fra banden Black Army i sidste uge.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Det var torsdag aften i sidste uge, at Peter Rahbæk Juel blev passet op af medlemmer fra Black Army på en tankstation på Nyborgvej i Odense.

Dagen efter anmeldte borgmesteren episoden til Fyns Politi.

- Episoden opstod, efter at borgmesteren gennem flere uger har været en markant figur i debatten om kriminelle bander, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

- Med baggrund i dette og den aktuelle bandesituation i Odense har Fyns Politi nu valgt at midlertidigt opgradere sikkerheden omkring borgmesteren, lyder det.

Peter Rahbæk Juel har også selv kommenteret den opgraderede beskyttelse på sin Facebook-profil.

- Derfor vil jeg i en periode have politibeskyttelse. Det er naturligvis en omvæltning, der gør indtryk. Men jeg sætter stor pris på, at der er nogen, der passer godt på mig.

- Samtidig vil jeg også gerne understrege, at mine daglige gøremål fortsætter. Jeg er til møder, på gaden og generelt - som altid - ude blandt folk for at lytte. I Odense står vi sammen også mod banderne, skriver borgmesteren.

I februar kunne Fyens Stiftstidende berette, at flere tatovører i Odense skulle være blevet truet til at aflevere penge til bandemedlemmer.

Formanden for brancheforeningen Professionelle Danske Tatovører, Lars Pedersen, fortalte, at han havde været i kontakt med fem tatovører, der skulle være blevet afpresset.

Og i sidste uge blev tre mænd så tiltalt for at afpresse ejerne af en tatovørforretning i byen. Kravet var ifølge anklageskriftet, at de skulle betale penge til banden Black Army.

LÆS MERE