Minister klar til at diskutere endnu flere skatteansatte

Var det gratis at hyre 1000 flere til Skat, havde S nok selv gjort det, da de var i regering, mener minister.

ARKIVFOTO: Skatteminister Karsten Lauritzen (V) udelukker ikke, at der skal sættes flere ressourcer af til skattevæsnet, sådan som Socialdemokratiet har foreslået. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) udelukker ikke, at der skal sættes flere ressourcer af til skattevæsnet, sådan som Socialdemokratiet har foreslået.

»Det går jeg ind i en fri og konstruktiv dialog om«, siger han.

Socialdemokratiet foreslår at oprette fire nye skattecentre rundt omkring i landet. De skal have i alt 1000 ekstra ansatte. Og de skal særligt have fokus på kontrol af moms og afgifter, skattely og såkaldt social dumping.

Ifølge partiet vil det koste 750 millioner kroner årligt. Men de penge vil komme igen fem gange, fordi der kommer flere skattekroner i kassen, har S regnet ud.

Det regnestykke er Karsten Lauritzen dog ikke umiddelbart klar til at blåstemple.

2Da min forgænger, der var socialdemokrat, sad i skatteministerstolen, kostede det noget at ansætte 1000 medarbejdere. Hvis det havde været gratis, tror jeg, at han havde gjort det«, siger Karsten Lauritzen.

Socialdemokratiets forslag kommer oven i en syv milliarder kroner stor genopretningsplan, som politikerne allerede er blevet enige om.