Lars Seier forsvarer ekskluderet LA-medlem: »Jeg har svært ved at genkende den liberale bevægelse«

Rigsmanden Lars Seier Christensen undsiger nu eksklusionen af det fremtrædende LA-medlem, Søren Kenner. Uden ham ville de mennesker, der har ekskluderet ham, ikke have den platform, de har i dag, skriver han.

Lars Seier Christensen skriver på Facebook, at hvis Liberal Alliance ikke snart vender tilbage til at fokusere på sine mærkesager i stedet for at pege fingre, så kan partiet være fortid efter næste valg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

For nyligt blev medlem af Liberal Alliance Søren Kenner ekskluderet fra partiet, og det har nu fået rigmanden og LA-støtten Lars Seier Christensen til at fare til tasterne.

I et opslag på Facebook skriver han, at ekskluderingen er et udtryk for manglende loyalitet i partiet. Ifølge Lars Seier Christensen er Søren Kenner nemlig en af grundene til, at partiet overhovedet eksisterer i dag:

»I den forstand kan man sige, at uden ham ... ville de mennesker, der har ekskluderet ham i dag, ikke have haft den platform, de har haft de senere år. Det er efter min opfattelse givet, at LA var gået ned dengang uden den hjælp, partiet fik fra meget få mennesker.«

Lars Seier Christensen skriver også, at Søren Kenner til tider godt kunne have været mere loyal over for projektet og visse enkeltpersoner i partiet, men synes ikke, at det bør være så stort et problem.

»Man burde kunne balancere kortsigtede problemer med langsigtede bidrag – fortidige som fremtidige – til den liberale sag,« skriver han.

Kritik fra Kenner

Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, afviser at kommentere sagen.

På sin Facebook-profil har Søren Kenner, der selv skrev om sin eksklusion på Facebook, dog lagt det, der angiveligt er et svar udsendt af Alex Vanopslagh internt i Liberal Alliance, op.

Heri står der, at Københavns Storkreds, som Søren Kenner var medlem af, valgte at ekskludere ham, fordi man havde oplevelsen af, at Søren Kenner ofte modarbejdede partiet både internt og eksternt, »med anklager om kammerateri/nepotisme i partiet, stærkt nedladende tale om enkelte folketingsmedlemmer og løbende såede tvivl om, om den indsats der bliver gjort for at bringe Liberal Alliance videre.«

Der står desuden, at både partiets hovedbestyrelse samt folketingsgruppen delte opfattelsen af, at Søren Kenner modarbejdede partiet.

»Jeg vil gerne understrege, at eksklusionen ikke handler om uenighed om politik. Der er masser af plads til politisk uenighed i LA,« skriver partilederen.

Søren Kenner afviser desuden blankt, at han har modarbejdet partiet:

»I min optik har jeg bestemt ikke modarbejdet partiet – tværtimod har jeg ret ihærdigt forsøgt at forsvare de værdier, partiet er baseret på, og forhindre det i at flytte sig i retning af flere forbud og reduktion af frihed,« skriver han på Facebook.

Alex Vanopslagh vil hverken be- eller afkræfte, om han står bag udlægningen, som Søren Kenner påstår kommer fra partilederen.

Kan ikke genkende den liberale bevægelse

I sit opslag på Facebook kritiserer Lars Seier Christensen desuden, at partiet de seneste år har haft for travlt med at pege fingre, finde syndebukke og kigge i bakspejlet – noget der ellers ikke ligner partiet.

»Jeg har i de seneste år haft svært ved at genkende den liberale bevægelse, vi skabte – med masser af energi, ideer og ikke mindst loyalitet overfor hinanden,« skriver han.

Han understreger dog, at han stadig bakker op om LAs partileder, Alex Vanopslagh, og han lufter positivitet om fremtiden.

»Jeg håber, at vi som parti stopper dette forfald nu. Det virker faktisk, som om vi er ved at finde tilbage til den liberale kerne, og det er godt, når vi står frie som en del af oppositionen – men vi er også nødt til at finde tilbage til loyaliteten overfor hinanden.«