Fremtrædende LAer smidt ud af partiet: Kalder ledelsen »tøsedrenge«

Søren Kenner er smidt ud af Liberal Alliance og forklarer selv, det skyldes, at han ikke altid har gået i takt med partiets ledelse.

»Det er åbenbart slut med højt til loftet i den (stadigt mindre) liberale højborg,« skriver Søren Kenner, som netop er blevet smidt ud af Liberal Alliance. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Ledelsen i Liberal Alliance har haft så stor tillid til Søren Kenner og hans dømmekraft, at han i 2010 blev sat i spidsen for den såkaldte visionsgruppe. Og han har været en bærende kraft i det liberale parti.

Nu er Søren Kenner blevet smidt ud af Liberal Alliance.

Det skriver han selv i et opslag på Facebook onsdag eftermiddag.

Begrundelsen er, »at du gentagne gange har kritiseret partiets politik, har været kritisk overfor udmeldinger fra partiets folketingsgruppe og har bragt »dårlige nyheder« om partiet (som fx elendige meningsmålinger) på sociale medier.«

Liberal Alliance, som fik et gigantisk nederlag ved folketingsvalget 5. juni 2019, er ikke, hvad det har været, mener Søren Kenner:

»Det er åbenbart slut med højt til loftet i den (stadigt mindre) liberale højborg. Dengang Anders, Lars, Simon, Leif og jeg løb projektet i gang var åbenhed, fri debat, anerkendelse af forskellighed og tro på fremtiden nøgleordene,« skriver Søren Kenner med henvisning til tidligere formand Anders Samuelsen, erhvervsmanden Lars Seier Christensen, tidligere gruppeformand Simon Emil Ammitzbøll-Bille og tidligere landsformand Leif Mikkelsen.

Søren Kenner bemærker også i opslaget:

»Nu er jeg så blevet smidt ud –– af mennesker, der sidder på en platform, som jeg i høj grad har været med til at bygge, men som tilsyneladende ikke tolererer kritik og gerne ser, at alle går i takt,« skriver Søren Kenner.

Og han smækker endnu en gang med døren:

»En anden ting jeg er lidt kritisk overfor, er at man sender en lakaj for at smide mig ud. Ingen i ledelsen har åbenbart mandsmodet til at tage snakken direkte. Tøsedrenge!«

»Men hey: Solen skinner og nu skal jeg ud at cykle en tur,« skriver han.

Liberal Alliances tidligere formand Anders Samuelsen skriver i en kommentar til Søren Kenners opslag:

»Det gør mig oprigtigt ked af det – også selvom guderne skal vide at vi har haft vores skærmydsler undervejs. Men altid funderet i en oprigtig vilje til at gøre partiet bedre, mere favnende, mere visionært, skarpere,« skriver Anders Samuelsen.

LA: Eksklusionen er helt by the book

Liberal Alliances sekretariatschef Karsten Anker besvarer Søren Kenners kritik sådan her:

»Alle må have de meninger, de vil om Liberal Alliance. Det står enhver frit for. Man må kritisere Liberal Alliance lige så meget, man har lyst til, hvis ikke man er enig med os - det skal man bare gøre. Det har vi ingen problemer med.«

Er Søren Kenner smidt ud af Liberal Alliance, fordi han var en sten i skoen på ledelsen?

»Bestyrelsen i hovedstaden har truffet en beslutning om at ekskludere ham – det er helt by the book. Det er ikke sådan, at ledelsen i Liberal Alliance ikke kan tåle kritik. Det er helt forkert at fremstille det sådan.«

Hvis det ikke skyldes, at han har været uenig med ledelsen, hvad er så den reelle grund til, at Søren Kenner er blevet ekskluderet?

»Et: Det er en beslutning, der er truffet i Københavns storkreds' bestyrelse. To: Vi diskuterer ikke enkeltsager om konkrete personer i pressen,« siger Karsten Anker og tilføjer:

»Så det her kommer vi ikke videre med.«

Formanden for LAs Københavns storkreds, Helle Von Wildenrath Løvgreen, afviser at forklare årsagen til eksklusionen af Søren Kenner.

»Det er ikke noget, som vi udstiller,« siger Helle Von Wildenrath Løvgreen, som heller ikke vil forholde sig til Søren Kenners kritik.