Kilde: Ejendomsvurderinger del af blå finanslov

Ifølge en central regeringskilde har regeringen sikret sig Venstre og Konservatives opbakning til at sikre en model for de omstridte ejendomsvurderinger, hvis Enhedslisten trækker deres støtte.

Margrethe Vestager, Bjarne Corydon og Holger K Nielsen efter finanslovsforhandlingerne i Finansministeriet mandag 25. november 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre har som led i en mulig blå finanslov angiveligt accepteret at sikre, at de omstridte ejendomsvurderinger fra 2013 suspenderes, mens man samtidig nedjusterer de fejlbehæftede ejendomsvurderinger fra 2011 med op til fem procent, erfarer Berlingske fra en central kilde i regeringen.

Regeringen har allerede en aftale med Enhedslisten på området, som Venstre tidligere har afvist. Men nu vil partiet sikre, at den model gennemføres, selvom Enhedslisten springer fra, hvis de ikke bliver en del af næste års finanslov.

Det har ifølge Berlingske oplysninger været en af de store knaster i det efterhånden fem timer lange forhandlingsforløb mellem regeringen og Venstre.

Også Konservative, som ellers har modsat sig kravet fra regeringen, vil ifølge Berlingskes oplysninger ikke være med til at bringe regeringen i mindretal, hvis Enhedslisten trækker deres støtte til en ny model for ejendomsvurderingerne, oplyser kilder tæt på Konservatives ledelse til Berlingske.

Efter et af de mere dramatiske finanslovforløb i nyere tid vurderer centrale kilder overfor Berlingske, at en aftale kan blive en realitet allerede i aften.

Tidligere i dag tog forløbet en uventet drejning, da regeringen pludselig indkaldte de borgerlige partier efter flere dages dramatiske forhandlinger med Enhedslisten, der mandag aften strandede på et krav om minimumsrettigheder til ældre.

Siden klokken 14.30 i eftermiddags har Venstres leder Lars Løkke Rasmussen forhandlet igennem i flere timer i træk hos finansminister Bjarne Corydon (S), hvor han til sidst fik selskab af de Konservative.

Opdateres...