Thomas Larsen: Udkast til blå aftale om finanslov ligger klar

Et udkast til en aftale mellem regeringen og Venstre ligger klar, netop som de Konservative skal i gang med at forhandle med regeringen i Finansministeriet.

Lars Løkke Rasmussen til Finanslovsforhandlinger i Finansministeriet tirsdag den 26. november 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er en stærkt overraskende udvikling, og det går stærkt nu!«

Sådan lyder vurderingen fra Berlingskes kommentator, Thomas Larsen, efter at V-ledelsen med Lars Løkke Rasmussen har forhandlet om finansloven for 2014 med regeringens chefforhandlere.

»Meget tyder på, at der er opnået vigtige gennembrud, og holder det hele vejen til mål, er der på kort tid vendt op og ned på rollefordelingen. Enhedslisten står til at blive hældt ned af brættet, mens de borgerlige partier med Venstre og de Konservative i spidsen står med en unik chance for at kunne bære en mere ansvarlig finanslov igennem end det udspil, som lå klar til Enhedslisten,« siger Thomas Larsen.

Berlingskes kommentator forudser massiv vrede i Liste Ø, hvis regeringen ender med at besegle en aftale med de borgerlige partier.

»Lige nu ligner det en gentagelse af forløbet tilbage i foråret 2012, da en næsten færdig reform lå klar til underskrivelse hos Enhedslisten, men hvor forløbet endte med en aftale med de borgerlige.«