Her er Pinds personlige opgør

Søren Pinds angreb på professor Marlene Wind er blot det seneste eksampel i en række af angreb fra Pind. Se andre eksempler her.

Søren Pind har aldrig været kendt for at lægge fingre imellem, og det gør han bestemt heller ikke i sin kritik af professor Marlene Wind fra Københavns Universitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søren Pinds Facebook-udfald mod Malene Wind, professor og centerleder ved Institut for Europæisk Politik på Københavns Universitet, er blot den seneste af flere tilfælde, hvor Søren Pind har været i offentlige slagsmål med forskere, journalister eller politikere. Her er fire sager fra det sidste år:

Journalist Lars Fogt, BT:

I november 2010 kaldte Søren Pind B.T.-journalist Lars Fogt for ”en uvederhæftig, løgnagtig bedrager”. Journalisten havde skrevet kritisk om Søren Pinds aktiviteter i ejendomsselskabet Nordicom. Søren Pind lod sin vrede komme til udtryk på Facebook, og spydighederne mod Lars Fogt var ifølge ministeren selv bevidst injurierende.

- Hvis man siger sådan, som jeg gør, og B.T. og Lars Fogt ikke kan vinde et injuriesøgsmål i retten, er det fordi, jeg har ret, udtalte Søren Pind til Politiken.

Sagen første aldrig til en injuriesag.

Claus Haagen Jensen, CBS

Søren Pind er træt af eksperter, der ifølge ham udtaler sig om ting, der ligger uden for deres ekspertområde, eller som direkte politiserer. Han har i flere tilfælde været på kant med juraprofessor på CBS, Claus Haagen Jensen. Det kom for alvor til udtryk, da Claus Haagen Jensen i februar udtalte sig kritisk i flere medier om daværende integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs (V) håndtering i sagen om de statsløse palæstinensere.

- Ku’ ham Claus Haagen ikke snart tage at holde sin - dyb indånding - mund. Hvor f***** er juraen i alt hans ordgejl? skrev Søren Pind – igen på sin Facebook-profil. Længere nede i kommentarerne til hans opdatering, gav Søren Pind også udtryk for, at han mente, at Claus Haagen Jensen bedrev videnskabelig uredelighed.

- Han er en skændsel for juraen, skrev ministeren. Det fik juraprofessoren til at true Søren Pind med en injuriesag, der dog aldrig er blevet til noget.

Thomas Hammarberg, menneskerettighedskommissær, Europarådet

Europarådets svenske menneskerettighedskommissær, Thomas Hammarberg, fik en tur i Pind-maskinen i april i år, efter han havde kritiseret Danmark og andre EU-lande for ikke at yde Italien nok støtte til at håndtere de mange flygtninge fra Nordafrika.

- Manden er åbenlyst idiot og derfor ikke værd at spilde tid på, sagde Søren Pind til Politiken.

Udtalelsen førte til en del kritik fra især oppositionen, hvor flere politikere mente, at udtalelserne kan skade Danmark i diplomatiske sammenhænge.

Malene Wind

Det seneste tilfælde, hvor Søren Pind kritiserer en kilde, som medierne har brugt flittigt. Malene Wind er professor og centerleder ved Institut for Europæisk Politik på Københavns Universitet, og hun holder sig – ifølge Søren Pind – ikke til at udtale sig om de emner, hun har ekspertviden om.

- Ku hende der Marlene halv-vind ikke snart stille sig i spidsen for ekspert-partiet, så vi ku se, hvor folkeligt grundlaget egentlig var.., skrev han på sin Facebook-profil i lørdags. Kommentaren falder efter Marlene Wind i flere medier har udtalt sig kritisk om den grænseaftale, som regeringen i fredags opnåede støtte til fra Kristendemokraten Per Ørum Jørgensen.

- Er behørigt slået af forundring. Men det er sandt. Marlene halvvind får Claus Haagen til at fremstå som et rankt fyrtårn, skrev Søren Pind senere.

I dag får han hjælp fra Pia Kjærsgaard, der ligeledes er ude med riven efter Marlene Wind.

- Jeg mener, at hun er færdig. Fuldstændigt færdig. Marlene Wind har ladet det løbe af med sig, og hun må være færdig som den person, der udtaler sig som ekspert på EU-området, siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.