Find tre fejl: Her går det galt for Liberal Alliance

Læs aktindsigten og forstå, hvorfor Liberal Alliance i København begik flere fejl, da de indberettede politiske sponsorkroner forkert i 2011.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske kan i dag beskrive, hvordan Liberal Alliance var tavs om topfolks kampagnepenge op til valgkampen i 2011.

»Det er en beklagelig fejl,« erkender Nathali Selmeczi Leth, formand for Liberal Alliance i Københavns Storkreds, hvor fejlen er begået.

Eller rettere: Fejlene.

Herunder er den indberetning, som Liberal Alliance lavede til myndighederne på vegne af samtlige folketingskandidater i Region Hovedstaden efter valget i 2011, og som Berlingske har fået aktindsigt i.

På baggrund af aktindsigten kontaktede Berlingske partiets lokale kasserer i Københavns Storkreds for at bede om en forklaring. Efter at have gennemgået de faktiske bilag bag indberetningen sammen med kasseren, viste det sig, at Liberal Alliance har lavet flere fejl og dermed handlet i strid med partistøttereglerne ifølge Karina Kosiara-Pedersen, lektor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet.

Fejlene beskrives herunder. Læs om dem ved at holde musen henover dokumentet - eller fingeren, hvis du læser med fra telefon eller tablet.

Undersøgende serie: Læs mere om de politiske pengestrømme