Færre folkevalgte valfarter til Folkemødet

Færre politikere deltager i årets folkemøde på Bornholm på grund af den verserende valgkamp. Arrangør tror dog ikke på, at der vil gå valgkamp i den politiske folkefestival.

Folkemødet på Bornholm lørdag 14. juni 2014. Cirkuspladsen med hovedscenen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver længere mellem de kendte politiske ansigter på Bornholm, når årets folkemøde indvies torsdag.

Valgkampen har nemlig lagt beslag på de folkevalgtes kalendere, hvilket har fået mange til at fravælge turen til solskinsøen for i stedet at koncentrere sig om det forestående folketingsvalg.

Blandt andre har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) rykket sit visit, så hun ikke som planlagt skal holde åbningstalen.

51 folketingspolitikere - heriblandt alle partilederne - har meldt deres ankomst. Men det er markant færre end sidste år, hvor 127 medlemmer af Folketinget lagde vejen forbi Folkemødet.

Festivalleder Jette Lykke tror dog ikke på, de færre folkevalgte vil få betydning for kvaliteten af Folkemødet.

»Selvfølgelig er der nogle politikere, der mangler. Men som man kan se på vores hjemmeside, er der stadig mange, som er her. Jeg ved ikke, om den enkelte deltager mærker, at der er færre politikere. Det kommer også an på, hvilke events man opsøger,« siger Jette Lykke til Altinget.dk.

Folkemødets arrangører har som hjælp til de travle politikere indsat ekstra fly, så man kan komme til og fra arrangementerne på øen med kort varsel.

Den radikale leder, Morten Østergaard (R), er den første til at gå på scenen torsdag, mens både Helle Thorning-Schmidt, SF-formand Pia Olsen Dyhr (SF), DF-formand Kristian Thulesen Dahl (DF) og Enhedslistens frontfigur, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), taler fredag. Lørdag er det Liberal Alliances leder, Anders Samuelsens (LA), tur, og søndag slutter den konservative formand, Søren Pape Poulsen (K), og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) af.

Ud over politikerne står en lang række organisationer og foreninger klar med over 2.600 arrangementer i løbet af de fire dages intensive folkelige samling.

Jette Lykke erkender, at de færre politikere kan skabe et andet fokus. Men hun frygter ikke, at de mange arrangementer og Folkemødets overordnede formål med at styrke demokrati og dialog i Danmark vil blive overskygget af den buldrende valgkamp, siger hun til Altinget.dk.