Bornholmske hoteller frygter ikke valget

Et folkemøde midt i valgkampen kunne godt betyde, at politikerne blev væk fra Bornholm, men ifølge flere hoteller er det ikke tilfældet.

Det bliver et specielt folkemøde, der for første gang skal være vært for valgkamp. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folkemødet i Allinge på Bornholm bliver formentlig et lige så stort tilløbsstykke som normalt - mindst. Der er udskrevet valg, og i valgets afgørende fase valfarter danskere til Bornholm. Det tyder nemlig ikke på, at valgudskrivelsen har fået politikere, spindoktorer og borgere til at aflyse hotelbookinger og blive væk fra den årlige begivenhed.

Onsdag oplyste både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti til Berlingske Nyhedsbureau, at valgkampen kan få flere kandidater til at vælge egne valgkredse over Folkemødet, og sekretariatet bag Folkemødet frygter, at politikere fravælger folkemødet for at føre valgkampen lokalt, men indtil videre udmønter det sig ikke i en masse aflysninger på de lokale hoteller.

»Det er da godt tænkt af Helle Thorning, at hun har lagt valget samtidig med Folkemødet. Og vi har ikke haft nogen aflysninger på grund af valget. Der er flere, der overvejer at blive væk på grund af de højreradikale, der kommer,« siger David Pedersen, der er receptionist på Radisson Blu Fredensborg Hotel i Rønne.

Men selvom folk i Allinge åbenbart er »mere paranoide over Geert Wilders«, som David Pedersen siger det, er det firestjernede hotel i øens største by helt fyldt op til folkemødet, og der er ingen gæster, der har meldt fra indtil videre.

Liselotte Sørensen, der er receptionist på hele tre hoteller på Solskinsøen, har samme oplevelse.

»Vores hotel er fuldstændigt proppet, og der er forespørgsler om værelser hver eneste dag. Så vi har i hvert fald ikke haft nogen aflysninger her,« siger Liselotte Sørensen, der styrer bookingerne på Hotel Allinge, Hotel Friheden og Hotel Abildgaard.

Sekretariatet og borgmester i Bornholms Regionskommune Winnie Grosbøll (S) har dog arrangeret ekstra flyafgange, så politikere kan flyve oftere frem og tilbage til deres lokale valgdistrikter. Folkemødet vil de nok ikke så gerne gå glip af.