Erhvervsskoler har tiltro til reform

Erhvervsskolereformen giver ifølge Danske Erhvervsskoler et godt udgangspunkt for at nå målet om, at 30 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse i 2025.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Reformen af landets erhvervsskoler er et stort skridt i den rigtige retning, når det handler om at indfri målsætningen om, at 30 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse i 2025. Det mener Danske Erhvervsskolers direktør, Lars Kunov.

»Sådan som vi ser reformen, så er der skabt et godt basis for at nå målet,« siger han og understreger, at mange forskellige aktører skal levere resultater de kommende år for at nå målet:

»Det, der skal bringe os derhen, er hårdt arbejde ude på skolerne og blandt dem, der har ansvaret for erhvervsskolerne, samt en fortsat massiv politisk opbakning.«

Lars Kunov fortæller, at erhvervsskolerne skal oplyse de unge om de nye muligheder, reformen giver. Det skal sikre, at flere end de nuværende 19 procent af en ungdomsårgang vælger en erhvervsuddannelse.

»Vi skal blandt andet fortælle, at når de begynder hos os, kan de nu få lov til at begynde på et basisforløb, som gør, at de ikke behøver vælge en konkret erhvervsuddannelse med det samme. Dermed får de tid til at afprøve nogle ting, tænke sig om og lære de forskellige erhvervsuddannelser at kende.«

Lars Kunov forventer, at politikerne vil sidestille erhvervsuddannelserne med de gymnasiale uddannelser. Det skal ifølge direktøren komme til et udtryk ved, at der følger penge med de opgaver, som erhvervsskolerne skal løfte med reformen.

»Hvis man vil vise, at man anser erhvervsuddannelserne og de gymnasiale uddannelser som ligeværdige, så skal man huske at kompensere erhvervsuddannelser, når de får nye opgaver, og ikke kun gøre det, når det er gymnasiet, som får nye opgaver,« siger han.