Ellemann: Jeg har ikke pligt til at deltage i debatten

Den tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen afviser Anders Samuelsens kritik for ikke at blande sig nok i debatten om grænsekontrollen. »Jeg er ikke folkevalgt,« siger han.

Uffe Ellemann Jensen, tidligere udenrigsminister og leder af Venstre, afviser, at han bør blande sig mere i debatten om grænsekontrollen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LA-lederen Anders Samuelsen husker tydeligt, hvordan Uffe Ellemann-Jensens i marts kaldte Liberal Alliance for »liberallende«, fordi partiet ikke har en udenrigspolitik. Det fik i går Anders Samuelsen til at kritisere Uffe Ellemann-Jensen for at være usynlig i den nuværende debat om øget grænsekontrol.

- Hvis han ikke har holdninger til sit eget parti, men kun til andre partier, så er det hykleri, udtalte Anders Samuelsen til B.dk.

Læs også: LA: Hallo, Ellemann! Hvor er du nu?

Læs også: Uffe Ellemann-Jensen: Liberal Alliance er »liberallende«

Uffe Ellemann-Jensen afviser i dag kritikken.

- Punkt et: Anders Samuelsen er folkevalgt, og det er jeg ikke, siger han og fortsætter:

- Punkt to: Derfor har jeg ikke pligt til at deltage i debatten, som han har.

Sidst men ikke mindst mener den forhenværende udenrigsminister også, at han har sagt det, der skal siges.

- Jeg har i øvrigt i Berlingske skrevet, hvad jeg mener om grænsespørgsmålet, siger han og henviser til et indlæg i Berlingske fra maj, hvor han blandt andet skriver:

- Der kan jo ikke være noget galt i at holde lidt bedre øje med, hvem der rejser ud, og hvad de tager med sig - men det er lykkedes at få det til at se ud, som om Danmark vil blæse på indgåede aftaler i EU om at sikre åbne grænser medlemmerne imellem.

Smart af Samuelsen

Derudover udtalte Uffe Ellemann-Jensen sig også til Politiken for halvanden uge siden:

- Det er symbolpolitik. Hvis man virkelig mente det alvorligt at gøre noget ved grænseoverskridende kriminalitet, kunne vi til en begyndelse gå ind i det europæiske politisamarbejde, som vi ikke vil være med i, sagde han blandt andet om grænseaftalen.

Uffe Ellemann-Jensen afviser i dag at udtale sig yderligere.

- Jeg kan godt se, at det er meget smart af ham (Anders Samuelsen, red.) at forsøge at trække mig ind i debatten, men det er altså hans opgave at føre den, og mere vil jeg ikke sige om det, siger Uffe Ellemann-Jensen. Han afviser at udtale sig om, hvilken interesse Anders Samuelsen kan have i at trække ham ind i debatten.

INFOshop: GALLUP: Danskerne delt i spørgsmålet om øget grænsekontrol