Derfor afslører Ekstra Bladet spindoktoren

Ekstra Bladet bryder med en journalistisk grundregel ved at fortælle om Peter Arnfeldts tilbud om at lække Thornings skattepapirer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med Ekstra Bladets afsløring af, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor tilbød at lække Helle Thornings skattepapirer, bryder avisen med en journalistisk grundregel om kildebeskyttelse.

Journalist Jan Kjærgaard fra avisen tilbød spindoktor Peter Arnfeldt fuld diskretion i deres angiveligt månedlange forhandlinger en eventuel lækage af skatteafgørelsen. Alligevel endte spindoktoren nu på forsiden af Ekstra Bladet.

- Det er en meget alvorlig sag at bryde et klokkeklart løfte over for en kilde, indrømmer chefredaktør Poul Madsen i en skriftlig forklaring.

Men, argumenterer Poul Madsen:

- Nu tyder meget på, at Troels Lund Poulsen og hans rådgiver har misbrugt deres magt og forsøgt at få Skat København til at stemple Helle Thorning som skattefusker i forbindelse med behandlingen af statsminister-parrets skattesag sidste år. Heldigvis uden held.

- I en så alvorlig sag kan vi ikke længere forsvare at beskytte spindoktoren. Kildebeskyttelsen skal jo ikke bruges til at dække over magthaveres magtmisbrug og ulovligheder, skriver chefredaktøren.

At Ekstra Bladet så skriver historien nu, og ikke sidste efterår, hvor avisen angiveligt fik tilbuddet fra Peter Arnfeldt, beklager han.

- Set i bagklogskabens klare lys burde vi have bragt historien dengang. Men sagen har nu ændret sig på helt afgørende punkter. Direktøren i Skat København mener, at Troels Lund, Peter Arnfeldt og departementschef Peter Loft udøvede politisk pression ved at blande sig i afgørelsen af oppositionslederens skattesag for at sværte hende mest muligt til. Ydermere havnede dybt fortrolige og private oplysninger om Thornings og hendes mands skattesag på forsiden af B.T. få dage før valget.

Hvad synes du om Ekstra Bladets beslutning? Deltag i debatten her.