Avis: Troels Lunds spindoktor tilbød Thornings skattepapirer

Skandalen om afsløringen af statsministerens personlige skattepapirer spidser til.

Peter Arnfeldt (billedet) var spindoktor for tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS NØRGAARD LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor Peter Arnfeldt tilbød Ekstra Bladet at lække oplysninger om Helle Thorning-Schmidts skatteafgørelse, afslører avisen.

Oplysningen om, hvem der lækkede afgørelsen, er central i den verserende skandale om hvordan den senere statsminister og hendes mands personlige skatteoplysninger havnede hos dagbladet B.T..

Troels Lund Poulsen og spindoktor Peter Arnfeldt har i forvejen været beskyldt for at have blandet sig i Skat Københavns håndtering af skattesagen, og den nuværende regeringen nedsatte fredag en undersøgelseskommission, der skal undersøge skattesagen til bunds.

Pinte spindoktor at Thorning fremstod "clean"

Ifølge Ekstra Bladet sagde avisen i nej til oplysningerne fra Peter Arnfeldt, fordi spindoktoren kun tilbød adgang til uddrag af den ni sider lange afgørelse om Helle Thorning-Schmidts mands Stephen Kinnocks skatteforhold.

Angiveligt forhandlede Peter Arnfeldt i månedsvis med Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard om at lække papirerne. 

- Det pinte i den grad spindoktoren, at Helle Thorning fremstod "clean", når han samtidig vidste, at der var ting i afgørelsen, som også belastede S-formanden, siger journalisten om forløbet.

Spindoktoren havde ifølge Ekstra Bladet angiveligt adgang til hele skatteafgørelsen. Men han ville kun læse passager op over telefonen, ikke udlevere den i sin helhed.

- Det er alt for risikabelt for mig. Er du klar over, hvad der sker med mig, hvis det kommer frem, at jeg har lækket ting fra Helles afgørelse til Ekstra Bladet? Jeg er færdig på stedet, mand, sagde spindoktoren ifølge journalisten.

Klart ulovligt

Hvis det er sandt, at Troels Lund Poulsens spindoktor havde adgang til skatteafgørelsen, og han var villig til at lække de personlige oplysninger, er det ifølge lektor og ifølge lektor og ekspert i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet et klart brud på straffelovens tavshedspligtbestemmelsen.

- Hvis det forholder sig, som sagen er forelagt, så har Peter Arnfeldt overtrådt straffelovens paragraf 152 d, der kan give bøde eller fængsel i op til seks måneder. Det er en ganske alvorlig sag, siger han til Ekstra Bladet.

Troels Lund Poulsen forsikrede fredag, at han »ikke har noget at skjule« og med glæde vil forklare sig for regeringens undersøgelseskommissionen om hvad det er forgået.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få fat i Troels Lund for at kommentere afsløringen, og Peter Arnfeldt afviser at kommentere men henviser til sin advokat.