Dansk-tyrkisk forening beklager udskudt ministerbesøg

Valgmøde med den tyrkiske premierminister ville have været interessant for herboende tyrkere, mener forening.

Tyrkiets premierminister Binali Yildirim har ifølge tyrkiske medier meddelt, at han planlægger at rejse til Danmark 19. marts.  Fold sammen
Læs mere
Foto: ADEM ALTAN

Statsminister Lars Løkke Rasmussens beslutning om at udskyde den tyrkiske premierministers besøg i Danmark er en dårlig idé.

Det mener Mehmet Demir, næstformand i foreningen Dansk-Tyrkisk Akademiker Union, der betegner sig selv som en politisk neutral forening.

»Jeg synes, det er enormt ærgerligt,« siger han.

I hans øjne ville et valgmøde med premierministeren have været nyttigt for borgere med tyrkisk baggrund.

»Jeg synes, at alle herboende borgere med oprindelse fra Tyrkiet bør være interesserede i sådan et møde, da man ved deltagelse kan få kendskab til reformen og blive klogere på, om man skal stemme for eller imod,« forklarer han.

»Ligesom i hvilket som helst andet demokratisk samfund så skal man jo høre begge fløje, før man kan tage stilling til det.«

Tyrkiets premierminister Binali Yildirim har ifølge tyrkiske medier meddelt, at han planlægger at rejse til Danmark 19. marts.

Flere danske partier frygtede dog, at han ville bruge sin tid i landet på at afholde vælgermøder og forsøge at overtale danske borgere med stemmeret i Tyrkiet til at stemme ja ved folkeafstemningen 16. april.

Her skal tyrkerne tage stilling til en ændring af den tyrkiske forfatning, som blandt andet vil tillade præsident Recep Tayyip Erdogan at beholde sin post frem til 2029.