Cheføkonom: Aftale om boligskat giver klarhed

Uvished om boligskatterne har skabt utryghed, derfor er det godt, at der er landet en aftale, siger økonom.

Med den nye boligskatteaftale kan alle stigninger i boligskatten fra 2017 indefryses. Derudover bliver der en midlertidig indefrysningsordning for ejerboligers grundskyld i årene 2018-2020. Scanpix/Martin Sylvest Andersen Fold sammen
Læs mere

Boligen er en af de største investeringer, som mennesker foretager i løbet af livet.

Derfor er det afgørende for boligejere at få klarhed over, hvad den store investering vil koste i kroner og ører.

Det siger Las Olsen, som er cheføkonom ved Danske Bank, efter at en bred politisk aftale om boligskat tirsdag eftermiddag er faldet på plads.

- At der overhovedet er kommet en aftale, er en god nyhed, siger Las Olsen.

- Det er rart at kende reglerne, fordi det i årevis har været åbenlyst, at der skulle ske et eller andet, men vi har ikke vidst hvad. Og det har skabt utryghed.

Med aftalen kan alle stigninger i boligskatten fra 2017 indefryses. Derudover bliver der en midlertidig indefrysningsordning for ejerboligers grundskyld i årene 2018-2020.

Derudover får alle ret til at indefryse stigninger i såvel ejendomsværdiskat som grundskyld efter 2020. Det skyldige beløb - med renter - vil så skulle betales, når man sælger sin bolig.

Ifølge Las Olsen vil det især være ejerlejligheder, der bliver beskattet hårdere. Det vil lægge en dæmper på priserne.

Danske Banks cheføkonom er dog grundlæggende enig med politikerne i, at aftalen giver sikkerhed for boligejerne.

- Det giver en tryghed, at man har mulighed for at indefryse skattestigninger i fremtiden. Det vil sige, at hvis man har råd til at bo i sin bolig i dag, så vil man også kunne bo der fremover, siger Las Olsen.

Helt ro i maven i forhold til fremtiden kan boligejere dog ikke have helt endnu.

Hvad aftalen helt præcist kommer til at betyde, er det nemlig ikke muligt at beregne, før de nye ejendomsvurderinger er på plads, forklarer cheføkonomen.

/ritzau/