Bilforhandlere støtter belønning af grønne bilister

Danmarks Automobilforhandler Forening støtter de Radikales forslag om at reducere CO2-udledningen ved at belønne grønne bilister.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Radikale ønsker at reducere CO2-udledningen fra de danske biler ved at belønne grønne bilister med blandt andet gratis parkering og lavere registreringsafgift. Et forslag, som Danmarks Automobilforhandler Forening (DAF) støtter.

Administrerende direktør i DAF, Jens Brendstrup, kalder det dog et lille skridt i den rigtige retning at belønne de såkaldte »supermiljøbiler«, som udleder under 65 gram CO2 per kilometer.

- Det er positivt, at de Radikale åbner en dør for hybridbilerne. Lige nu overstiger fordelene ved hybridbiler langt fordelene ved elbiler. Der er dog stadig behov for et bredere perspektiv på afgiftsdebatten, siger han.

DAFs beregninger viser, at der siden 2005 kun er blevet solgt cirka 50 biler med en CO2-udledning på under 65 gram per kilometer. I 2012 er der solgt blot otte biler, der lever op til kravet.

De Radikale forslår yderligere, at man tvinger tankstationerne til at opstille ladestationer til elbiler. Selvom hybridbilerne også vil få gavn af dette, mener DAF dog ikke, det er den rigtige vej at gå.

- Det er forkert at tvinge tankstationerne til at opstille ladestationer. Den eneste måde, man kan få danskerne til at køre i mere miljøvenlige biler, er gennem lavere afgifter. Så skal tankstationer nok følge trop, siger Jens Brendstrup.

Men generelt har DAF store forventninger til de Radikales forslag.

- Jeg ser frem til, at politikerne tager fat om en omlægning af bilafgifterne, og jeg håber, de har modet og visionerne til at lave et system, der kan holde i mange år, siger Jens Brendstrup.

Se også: "Specialbiler til spotpris" (12 kr.). "Sådan sparer du på benzinen" (9 kr.).