Venstre lover erhvervslivet flere reformer

Erhvervslivet presser på for flere reformer, der kan øge antallet af danskere i arbejde. Vi er i arbejdstøjet, lyder meldingen fra Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen.

»Ro på, vi er på rette vej«. Sådan lyder det fra Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen (V), efter flere af erhvervslivets tunge drenge lægger pres på Venstre-regeringen for at skabe reformer, der kan få flere danskere i arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Ro på, vi er på rette vej.

Sådan lyder det fra Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen (V), efter flere af erhvervslivets tunge drenge ifølge Jyllands-Posten lægger pres på Venstre-regeringen for at skabe reformer, der kan få flere danskere i arbejde.

»Der er jo allerede taget beslutninger om reformer, der vil øge den private beskæftigelse med 80.000 frem mod 2020. Jeg tror ikke, at nogen er i tvivl om, at der er tale om en regering, der vil fortsætte i det spor og sikre, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde og dermed også øge arbejdsudbuddet,« siger Torsten Schack Pedersen til Berlingske Nyhedsbureau.

De to tænketanke Cepos og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har for Jyllands-Posten beregnet, at regeringens nuværende tiltag i regeringsgrundlaget kun vil skabe 8.800 nye job.

Og regeringens ambitioner bør være endnu større, mener Erik Simonsen, underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

»Det er da et vigtigt bidrag. Vores pointe er, at det selvfølgelig ikke er nok, når vi kigger fremad. Vi har selv lagt et bud frem om at reducere i antallet af offentligt forsørgede med 85.000 frem mod 2020,« siger Erik Simonsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Han håber, at regeringen vil sætte fart under reformerne, når man efter planen inviterer til trepartsdrøftelser med arbejdsgivere og lønmodtagere.

Torsten Schack Pedersen vil ikke sætte et konkret tal på, hvor mange flere danskere, der vil komme i arbejde som følge af regeringens tiltag.

»Vi har ikke sat konkrete tal på de forskellige initiativer, vi har annonceret. Men ambitionen er jo klart, at vi skal sikre, at det i højere grad kan betale sig at arbejde og flytte folk fra passiv forsørgelse til aktiv beskæftigelse,« siger Venstres erhvervsordfører.

Regeringen ventes at invitere til trepartsforhandlinger efter årsskiftet. Temaerne til forhandlingerne er ifølge Jyllands-Posten mere konkurrencedygtige virksomheder, uddannelse, udenlandsk arbejdskraft, pension og at flytte flere fra offentlig forsørgelse til beskæftigelse.