Væksttiltag lapper næppe hul i regeringens 2020-plan

Effekterne af regeringens nye væksttiltag vil først vise sig efter valget, oplyser Finansministeriet.

Foto: Peter Clausen. »Regeringen har været uhyre gode til at nedjustere vækstskønnet for dansk økonomi. Og derfor er det ærgerligt, at regeringen ikke for alvor har fået taget fat,« siger skatteordfører for Venstre Torsten Schack Pedersen.
Læs mere
Fold sammen

Selvom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) varslede væksttiltag for erhvervslivet i sin nytårstale, er det ikke ensbetydende med, at regeringen vil nå i mål med sin 2020-plan. Det bekræfter Finansministeriet over for Børsen.

Ministeriet slår samtidig fast, at regeringen mangler at løfte effektiviteten i den private sektor for 8,5 milliarder kroner, men at det først vil blive gennemført i næste valgperiode.

Skatteordfører for Venstre Torsten Schack Pedersen (V) er ikke imponeret.

»Regeringen har været uhyre gode til at nedjustere vækstskønnet for dansk økonomi. Og derfor er det ærgerligt, at regeringen ikke for alvor har fået taget fat. Og derfor overrasker det mig ikke, at det ambitionsniveau, som nu bliver meldt ud, åbenbart ikke er voldsomt stort,« siger han til Børsen.

Han påpeger dog, at Venstre grundlæggende bakker op om regeringens 2020-plan. Det vil derfor også være partiets ambition at lukke det hul, der måtte være efter det kommende folketingsvalg, understreger Torsten Schack Pedersen over for avisen.