Tre tegn på at renten snart stiger

Derfor kan Nationalbankens direktør Lars Rohde snart blive tvunget til at sætte gang i et rentehop.

Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle tegn tyder på, at nationalbankdirektør Lars Rohde kan være på vej med en renteforhøjelse inden årets udgang. Det skriver Børsen.

Det er især udviklingen på tre afgørende områder, som får analytikerne til at spå om et rentehop inden længe: Prisen på kroner falder, Nationalbanken sælger stort ud af udenlandsk valuta, og banken ventes som det næste tegn på normalisering snart at begynde at sælge statsobligationer med lange løbetider igen.

Tirsdag kommer der nye tal for udviklingen i valutareserven, som atter ventes at falde markant fra det nuværende niveau på 588 mia. kr.

De danske boligejere kan dog foreløbig tage udviklingen med ro. Den ledende danske rente ligger foreløbig laver end renten hos Den Europæiske Centralbank og på europæisk plan er der også lange udsigter til en rentestigning.

»Køberne af danskernes boliglån er allerede indstillet på en højere rente fra Nationalbanken, og effekten på de danske boligrenter kan derfor blive til at overse,« siger Peter Bojsen Jakobsen, makroøkonom i Sydbank, til Børsen.