Store regionale forskelle på væksthuses succes

Væksthuse: Hovedstaden er bedst, mens Syddanmark er i bund

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er betydelige forskelle på resultaterne, de regionale væksthuse har opnået i 2008.

Det fremgår af den resultatopgørelse, som Erhvervs-og Byggestyrelsen har udarbejdet på basis af de resultatkontrakter, der er indgået mellem de regionale væksthuse og staten for 2008.

Væksthuset i hovedstaden er det væksthus, der har opnået den højeste score, mens væksthuset i Odense, der dækker Region Syddanmark, kommer dårligst ud.

Vurderingen af væksthusenes indsats vedrører seks områder: Kompetenceudvikling, vejledning, bruger-evaluering, samarbejde med eksterne rådgivere og partnere, aktiviteter og programmer samt effektmål på beskæftigelse og eksport i de vejledte virksomheder.

Forsinket startEn del af forklaringen på forskellene er, at Region Syddanmark kom relativt sent i gang med at etablere sit væksthus og finde fodslag med regionens kommuner om, hvordan erhvervsfremmeindsatsen skulle prioriteres.

Derfor scorer Region Syddanmark lavt på antallet af vejledninger. Men væksthuset for Region Syddanmark har også været relativt sen til at involvere private rådgivere i arbejdet med at udvikle vækstvirksomhederne.

I følge Erhvervs- og Byggestyrelsen var Region Syddanmarks væksthus dog oppe på et tilfredsstillende niveau ved udgangen af 2008.

Læs også: Der er store regionale forskelle