Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Det er Erhvervs- og Byggestyrelsen, der gennem de regionale væksthuse udbyder den gratis rådgivning til virksomheder, der føler sig trængt.
Rådgivningen bygger på frivillig arbejdskraft fra erfarne erhvervsfolk, som væksthusene matcher med de virksomheder, der henvender sig.
Frivillige hjælpere»Indtil videre har 45 virksomheder modtaget rådgivning, siden projektet startede i efteråret. Vi forsøger at matche dem med personer, som har kompetence og erfaring inden for virksomhedens branche. Foreløbig har vi været ude at finde de rette personer specifikt til hver enkelt opgave, men det er meningen, at vi med tiden skal have opbygget et fast korps af frivillige,« siger Svend Røge, projektleder på Early Warning.
Tilbuddet gælder alle, der ikke synes, forretningen går helt, som den skal. Man behøver altså ikke være på konkursens rand for at få hjælp.
»Vi er ikke så firkantede omkring hvem, der kan få hjælp. De virksomheder, vi har haft kontakt med indtil nu, har stået i meget forskellige situationer. Det spænder fra virksomheder i betalingsstandsning til virksomheder, hvor der stadig er finansiering, men hvor man er i tvivl om, hvorvidt virksomheden er levedygtig på længere sigt. Men vi vil gerne have, at virksomhederne henvender sig så tidligt som muligt,« siger Svend Røge.
Korte forløbRådgivningsforløbene er typisk korte og aftales individuelt mellem den enkelte virksomhed og den tilknyttede rådgiver.
»Ofte er det at få en kompetent person udefra til at give virksomhedsejeren overblikket tilbage en stor hjælp. Det kan være utroligt nedslidende at være i en økonomisk presset situation, og så risikerer man nemt at miste overblikket,« siger Svend Røge.