Regnskab førte Tryg frem på børsen- Mærsk igen i C20-top

A.P. Møller-Mærsk indtog nok en gang toppen blandt de danske eliteaktier tirsdag, og ligesom mandag var det ændrede syn på aktiens potentiale, der var årsag til stigningen.

Direktør for TRYG, Morten Hubbe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

A.P. Møller-Mærsk indtog nok en gang toppen blandt de danske eliteaktier tirsdag, og ligesom mandag var det ændrede syn på aktiens potentiale, der var årsag til stigningen. Uden for C20 var der spotlys på Tryg, der som det første selskab kunne fremlægge tal for andet kvartal 2017.

Samtidig tog C20 Cap-indekset en dukkert på 0,3 pct. til 1156,57, efter at stemningen vendte fra positiv til negativ tidligere på dagen.

Det skete, da olieprisen blev sendt kraftigt ned, men sidst på dagen var der dog lidt bedring at spore - både til C20 Cap og prisen på en tønde olie.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie steg med 1,7 pct. til 13.940 kr. Konglomeratet fik løftet kursmålet til 15.200 kr. fra 14.000 kr. hos Nordea, der venter sorte tal hos Maersk Line igen, og som samtidig ikke regner med, at hackerangrebet for nylig vil få nogen markant økonomisk effekt.

HSBC var også ude at pille ved kursmålet, som blev sat op til 15.500 kr. fra 14.100 kr. Begge fastholder en købsanbefaling.

Regnskab fra Tryg

Uden for C20 afleverede Tryg et regnskab for andet kvartal, som investorerne tog godt imod. Forsikringsselskabets aktie endte dagen med en stigning på 3,6 pct. til 145,60 kr.

Både bundlinjen og det forsikringstekniske resultat endte bedre end ventet i markedet, påpeger aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank.

Toplinjen - bruttopræmieindtægterne - var dog blot på 4441 mio. kr. mod analytikernes forventning om 4470 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

- Det bedre end ventede forsikringsresultat er så også drevet af, at der er noget lavere skader, end man havde forventet, på trods af den lavere toplinje. Derfor lander det forsikringstekniske resultat bedre end ventet, siger Mikkel Emil Jensen.

Blandt de øvrige selskaber herhjemme var der også analysenyt til transportkoncernen DSV, der fik løftet kursmålet af Nordea til 450 kr. fra 430 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb", fremgår det af data fra Bloomberg News. Aktien steg akkurat - med 0,05 pct. til 396,50 kr.

Ingeniørkoncernen FLSmidth fik ifølge netmediet Worldcement en ordre på en cementfabrik til Maghna Cement Mills i Bangladesh.

Ordren har en estimeret værdi på 200 mio. kr., skriver Alm. Brand Markets i en kommentar. FLS-aktien landede dog 0,4 pct. lavere i 410,40 kr. efter at være steget tidligere på dagen.

Dong Energy oplyste efter mandagens børslukning, at energiselskabet har indgået et samarbejde med amerikanske Dominion Energy i delstaten Virginia. Til at begynde med skal der blot opføres to havvindmøller, men håbet er, at der er langt flere på vej, da det samlede projekt er på 2000 MW.

Dong-aktien steg 0,6 pct. til 294,70 kr.

I bunden af indekset var Chr. Hansen under teknisk pres, da ingredienskoncernen udbetalte et udbytte på 5,64 kr. per aktie. Aktien faldt 2,5 pct. til 478,70 kr. Det svarer til et fald på 12.40 kr. i forhold til mandagens lukkekurs.

Endelig ser allergikoncernen ALK-Abelló mulighed for et eksporteventyr i Japan i kølvandet af den underskrevne frihandelsaftale mellem EU og Japan samt den japanske premierministers, Shinzo Abes, besøg i Danmark. ALK-Abelló-aktien steg 0,5 pct. til 968 kr.