Pepsi i kursfald trods overraskelse - indeks peger ned

Pepsi har så småt skudt gang i den amerikanske regnskabssæson, og det med fald i aktien til følge efter et regnskab, der ellers overraskede positivt på indtjeningen.

Foto: Mike Blake. FILE PHOTO: Pepsi soda is shown on display in Compton, California, U.S., January 10, 2017. REUTERS/Mike Blake/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD SEARCH GLOBAL BUSINESS 24 APR FOR ALL IMAGES
Læs mere
Fold sammen

Pepsi har så småt skudt gang i den amerikanske regnskabssæson, og det med fald i aktien til følge efter et regnskab, der ellers overraskede positivt på indtjeningen.

Generelt er stemningen dog lidt mat, og alle tre toneangivende aktieindeks ligger med fald i den tidlige handel.

S&P 500 og Nasdaq falder begge 0,2 pct. Dow Jones-indekset ligger lige omkring uændret, men dog med et mikroskopisk fald.

Tirsdagens handel er blandt andet præget af et fald i olieprisen, da flere finanshuse har mistet troen på en genrejsning for prisen på en tønde olie som følge af overproduktion. De fleste investorer venter samtidig på nyt fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvorfra chefen, Janet Yellen, går på talerstolen onsdag.

Regnskabet fra læskedrik- og fødevarekoncernen Pepsico kom inden åbningen og markerer indgangen til den amerikanske regnskabssæson, som for alvor bliver sat i gang fredag med regnskaber fra de tre store banker JPMorgan, Wells Fargo og Citigroup.

Pepsico overraskede positivt med et overskud per aktie på 1,50 dollar i andet kvartal mod de ventede 1,40 dollar ifølge Bloomberg News.

Pepsico, der laver alt fra humus til chips til sodavand, havde held med at øge priserne på sine produkter i kvartalet og kunne derfor notere sig fremgang, selv om volumen i salget var flad.

Pepsico-aktien daler 1,5 pct. i den tidlige handel.

Videochattjenesten Snap faldt mandag 1,1 pct. til under emissionskursen på 17 dollar, efter at der er opstået tvivl om, hvorvidt virksomheden kan vokse så hurtigt som først antaget. Og faldet fortsætter tirsdag, hvor aktien ligger 5,1 pct. lavere i 16,12 dollar.

Finanshuset Morgan Stanley har blandt andet været ude at sige, at Snap har været for sløve til at forbedre sig, og samtidig er Instagram en større trussel end ventet.

Det ser heller ikke for lyst ud for Blue Apron, der sælger måltidskasser på nettet. Selskabet har fået gevaldige kursklø siden sin børsnotering 28. juni. Aktien blev udbudt til 10 dollar per aktie, men tirsdag går det ned ad bakke med 6,6 pct. til en kurs på 7,60 dollar.