Regeringens forslag mod fusk med udbytteskat bekymrer

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil med nyt forslag indføre et fuldt stop for refusion af udbytteskat for at undgå svindel. Men en skatteekspert advarer om, at det kun lukker for åbenlys svindel, mens systematisk spekulation stadig vil kunne finde sted.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil med nyt forslag indføre et fuldt stop for refusion af udbytteskat for at undgå svindel. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Det skriver Børsen.

Regeringens forslag, der i denne uge blev fremlagt for Folketinget, betyder, at den korrekte mængde skat skal opkræves, samtidig med at udbyttet udbetales. Forslaget vil kunne sætte en effektiv stopper for svindel, hvor skat, der aldrig er blevet betalt, refunderes, mener ministeren.

Men forslaget giver samtidig Skat færre muligheder for at kontrollere internationale investorers store fælles depoter for aktier, lyder kritikken. Det betyder, at bankerne vil skulle spille en større rolle i at kontrollere investorerne.

»Jeg stiller mig noget tvivlende over for, om bankerne i realiteten kan håndtere den her problemstilling,« siger Torben Bagge, der er partner i TVC Advokatfirma, til Børsen.

Alene i 2015 kostede systematisk spekulation, hvor investorer kortvarigt låner aktier for at slippe billigere i udbytteskat, staten omkring 400 mio. kr.