To personer fængslet i sag om udbytteskat for 37 millioner

To personer er blevet varetægtsfængslet i en sag om svindel med udbytteskat til en samlet værdi af 37,5 millioner kroner, oplyser Bagmandspolitiet.

To personer er blevet varetægtsfængslet i en sag om svindel med udbytteskat til en samlet værdi af 37, 5 millioner kroner, oplyser Bagmandspolitiet.. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To mænd er ved Retten i Lyngby blevet varetægtsfængslet i en sag om svindel med udbytteskat til en samlet værdi af 37,5 millioner kroner.

Det oplyser statsadvokat Morten Niels Jakobsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.

- Anholdelserne er et af resultaterne af den omfattende efterforskning, som har stået på, siden Skat politianmeldte sagen om den formodede svindel med refusion af udbytteskat, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen i en skriftlig kommentar.

Der er tale om to danskere - den ene bosat i udlandet. Udlandsdanskeren blev fremstillet i grundlovsforhør 24. maj, efter at han aftenen forinden blev anholdt i Københavns Lufthavn.

Den anden person blev anholdt fredag og fremstillet i grundlovsforhør lørdag formiddag. Begge er varetægtsfængslet frem til 19. juni.

Ifølge anklagemyndigheden skal mændene uberettiget have søgt og opnået de mange millioner i udbytteskat på vegne af et udenlandsk selskab. Udbetalingerne er sket over 14 omgange i 2007.

- Indtil videre tyder det på, at denne sag er en udløber af den store udbyttesag, der handler om formodet svindel for op mod 12,3 milliarder. Efterforskningen i begge sager fortsætter med fuldt fokus, siger Morten Niels Jakobsen.

Retten i Lyngby har nedlagt navneforbud i sagen, og anklagemyndigheden ønsker ikke at give flere oplysninger om de to sigtedes identitet.