Regeringen opruster i kampen mod skattesnydere

Med en tresporet indsats vil regeringen nu forsøge at indhente flere af de mange millioner kroner, som er skjult i udenlandske skattely.

Med overskriften »Styrket indsats mod skattely« præsenterer skatteminister Benny Engelbrecht (S) torsdag en pakke med initiativer, der skal skæppe i statskassen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal sættes hårdere ind mod de virksomheder og personer, der forsøger at snyde den danske statskasse for millioner.

Med overskriften »Styrket indsats mod skattely« præsenterer skatteminister Benny Engelbrecht (S) torsdag en pakke med initiativer, der skal skæppe i statskassen.

»Vi har i de seneste år set flere eksempler på, at både multinationale selskaber og enkeltpersoner forsøger at snyde fællesskabet ved at gemme penge i skattely. Det skal være slut,« siger skatteministeren.

Indsatsen skal køre på tre spor, og Benny Engelbrecht foreslår på vegne af regeringen, at der skal være større åbenhed omkring ejerskab af virksomheder, at der skal være »anbefalinger for god grænseoverskridende skatterådgivning, og at der skal sættes mere offensivt ind internationalt.

»Vi skal have fut i det internationale samarbejde, for vi kan ikke gøre det her alene. Det er netop ved at samarbejde på tværs af landegrænser og have fokus på åbenhed og gennemsigtighed, at vi bekæmper skattely,« siger Benny Engelbrecht.

I den del, der drejer sig om mere åbenhed om ejerskab af virksomhederne foreslår regeringen, at der indføres et register over såkaldte reelle ejere, så Skat får direkte adgang til oplysningerne i registret. Og såkaldte kommanditselskaber vil også blive omfattet af registret.

»Gennemsigtighed er et vigtigt redskab til at sikre, at selskaber ikke misbruges til skatteunddragelse. Derfor skaber vi nu åbenhed om ejerforholdene, så skattemyndighederne ved, hvem der skal beskattes,« siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i en skriftlig kommentar.

Forslagene kommer, efter regeringen i november 2013 nedsatte et tværministerielt task force mod skattely. Den gruppe er nu kommet med en række anbefalinger, som danner grundlag for forslagene fra regeringens, der nu vil indkalde de øvrige partier i Folketinget til forhandling.