Sass Larsen slår til mod hvidvask og svindel

Erhvervs- og vækstministeren er klar med en ny lovpakke, der skal sætte en stopper for østeuropæisk svindel med danske firmaer.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen er klar med en ny lovpakke, der skal bekæmpe økonomisk kriminalitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen trækker håndbremsen for svindel i et hårdt tag.

Han er klar med en ny lovpakke, der skal sætte en stopper for østeuropæeres systematiske misbrug af danske virksomheder til skatteunddragelse og hvidvask.

Det skriver Børsen.

Kriminelle udlændinge får hjælp fra profesionelle aktører som blandt andet firmafabrikanter, købedirektører, advokater og revisorer til at stifte og administrere de danske virksomheder. På russiske hjemmesider omtales Danmark som det perfekte skatte- og informationsly.

Erhvervs- og vækstministeren vil årligt tilføre fire millioner kroner til at styrke Erhvervsstyrtelsens indsats for at kontrollere firmafabrikanter og hvidvask, og Erhvervsstyrelsen beføjelse til at komme uanmeldt på kontrolbesøg. Han tror på en bred politisk opbakning til lovforslagene:

»Uanset hvilket blik man har for det her, så gælder det vel, at man ønsker fair betingelser for erhvervslivet. Jeg tror ikke, der er partier i Folketinget, der går ind for, at der skal komme beskidte penge ind i dansk økonomi,« siger Henrik Sass Larsen til Børsen.

Som en vigtig del af indsatsen mod svindel skal der skabes mere gennemsigtighed i virksomheders ejerstruktur. Det sker ved at etablere et nyt register over ejere af danske virksomheder, og de omtalte kommanditselskaber skal nu også omfattes af ejerregistret.

Med regeringens nye tiltag bliver Danmark et af de lande, der går forrest i kampen for at bremse udbredelsen af skatte- og informationsly, skriver Børsen.