Læs onsdagens Business-kalender

Her er nogen af onsdagens begivenheder

Onsdag bliver Mærsks årsrapport for 2016 offentliggjort Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

ERHVERV

06:00 Nye tal for huspriser

Boligsiden.dk offentliggør i dag deres boligmarkedsindeks, som samler tallene fra januar på blandt andet kvadratmeterpris, salgspris og nedslag i pris. Tallene gælder for både villaer, rækkehuse og ejerlejligheder, og indekset ser samtidig på udviklingen frem til januar.

07:00 Carlsberg i 2016

Bryggerigiganten Carlsberg kommer i dag med regnskab for 2016.

08:00 Mærsk offentliggør årsregnskab

I dag offentliggør Mærsk deres årsrapport for 2016.

Se mere om deres årsrapport her

08:00 Matas med regnskab for tredje kvartal

Materialistkæden Matas kommer med regnskab for tredje kvartal i det skæve regnskabsår 2016/17.

08:00 ATP kommer med regnskab for 2016

Pensionsgiganten ATP kommer med regnskab for 2016. Regnskabet offentliggøres kl. 08.00, og kl. 10.00 holdes der pressemøde. Her vil ATP’s direktør Christian Hyldahl gennemgå regnskabet. Efterfølgende vil der være mulighed for korte interview. Pressemødet finder sted i ATP Ejendomme på Gothersgade 49.

08:30 Vestas offentliggør årsregnskab

I dag offentliggør Vestas deres årsrapport for 2016

Se deres finanskalender her

09:00 Betalingsbalancen i 2016

Danmark Statistik kommer med tal på betalings- og handelsbalancen i 2016.

09:00 Boliger til salg i januar

Realkreditrådet kommer med januar-tal for boligudbudsstatistikken, der viser udviklingen i udbuddet af parcel- og rækkehuse, ejerboliger og fritidshuse.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

3. kvartal: Matas (kl. 08.00)
4. kvartal: A.P. Møller - Mærsk (kl. 08.00), Carlsberg (kl. 07.00), Djurslands Bank, H. Lundbeck, Nordjyske Bank, Vestas Wind Systems (kl. 08.30)
Peers: FLSmidth (Rio Tinto, FY), NKT Holding (General Cable, Q4, efter børsluk), Nordea Bank (kl. 07.00, Handelsbanken, FY), Novo Nordisk (kl. 07.30, Sanofi, FY), Tryg (Sampo, FY)

Lundbeck offentliggør årsregnskab

I dag offentliggør Lundbeck deres årsrapport for 2016

Se deres finanskalender her

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Udenrigshandel med tjenester, 4. kvt. 2016
- Udenrigshandel med varer (md), december 2016
- Udenrigshandel med varer, 2016
- Betalingsbalancen over for udlandet, december 2016
- Svinebestanden, 1. januar 2017
Udland:
- 0.50: Japan: Betalingsbalance, dec

POLITIK

12:00 Dansk melding om EU's lægemiddelagentur

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) samt fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) holder i dag pressemøde vedrørende EU’s lægemiddelagentur. Derudover deltager Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og regeringens særlige udsending for EU’s lægemiddelagentur i pressemødet, der foregår i Liberal Alliances gruppeværelse på Christiansborg.

Forhandlinger om boligskat fortsætter

Regeringen ventes i dag at fortsætte forhandlingerne med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om et nyt boligskattesystem, som skal træde i kraft sammen med de nye ejendomsvurderinger i 2021. Præcist tidspunkt endnu ikke meldt ud.

Regeringen indleder svære forhandlinger om ny boligskat

EU-kommissær for sociale anliggender besøger Danmark

EU-kommissær Marianne Thyssen er i dag og i morgen i Danmark. Hun er kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender, kompetencer og arbejdskraftens mobilitet. I dag skal hun blandt andet mødes med repræsentanter for LO.

UDLAND

00:01 Appeldomstol indleder høring om Trumps indrejseforbud

Der er i dag planlagt en høring i sagen om USA's præsident Donald Trumps indrejseforbud ved en appeldomstol i San Francisco. Indrejseforbuddet gælder for syv overvejende muslimske lande, og det blev i weekenden stoppet af en dommer. Høringen finder sted klokken 15.00 lokal tid (midnat mellem tirsdag og onsdag dansk tid)

Appelret skal høre argumenter imod Trumps indrejseforbud

Britisk underhus skal stemme om brexit-aftale

Det britiske parlaments underhus (House of Commons) ventes i dag at skulle stemme om regeringens forslag til aktivering af artikel 50, som indleder processen for Storbritanniens udmelding fra EU. I sidste uge var der debat i underhuset om forslaget. Ugen forinden havde Storbritanniens højesteret afgjort, at regeringen ikke kunne aktivere artikel 50 uden at spørge parlamentet først. Underhuset har haft to dage til at debattere forslaget i sidste uge, samt tre dage til behandling i denne uge, hvor der altså i dag skal falde en afstemning om forslaget, inden det sendes videre til parlamentets overhus (House of Lords). Flere parlamentsmedlemmer har kritiseret tidsplanen for at være alt for presset i forhold til en reel behandling af forslaget.