Læs fredagens Business-kalender

Her er nogen af fredagens begivenheder

Foto: SCANPIX SWEDEN. Sanger og komponist Benny Andersson (ABBA) fylder 70 år.
Læs mere
Fold sammen

Business

09:00 Boligmarkedsstatistik fra Realkreditrådet for tredje kvartal 2016:
Boligmarkedsstatistikken indeholder kvartalsvise oplysninger om de gennemsnitlige kvadratmeterpriser og antallet af frie handler for parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse for tredje kvartal. Tallene udgives af Realkreditrådet og har været udgivet siden 1992.

Økonomi/statistik:
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Godstransport med danske lastbiler 3. kvt. 2016
- Regionale regnskaber, 2015

Statistiske efterretninger:
- Arbejdstidsregnskabet (kvt.) 3. kvt. 2016
- Kontanthjælp mv., 2015
- Regionale regnskaber, 2015

Udland:
- 11.00: Eurozonen: Handelsbalance, okt
- 11.00: Eurozonen: Forbrugerpriser (endelig), y/y, nov
- 14.30: USA: Påbegyndt boligbyggeri, nov
- 14.30: USA: Byggetilladelser, nov

EU

Centralbankens præsident til møde i Det Europæiske Råd:
I dag deltager Mario Draghi, præsident for Den Europæiske Centralbank, i et møde i Det Europæiske Råd i Bruxelles.

Landspolitik

08:00 Møde i Europaudvalget:
Der er i dag møde i Europaudvalget.

08:30 Åbent samråd om ambulanceselskabet Bios' konkurs:
Beskæftigelsesudvalget har kaldt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og ældreminister Thyra Frank (LA) i åbent samråd om konsekvenserne af ambulanceselskabet Bios' koncert. Udvalget har blandt bedt ministrene redegøre for konsekvenserne af ambulanceselskabet Bios' konkurs, som blandt andet har påført Region Syddanmark en ekstraregning på 53 millioner kroner. Samrådsspørgsmål er stillet efter ønske fra Bjarne Laustsen (S).

10:00 Møde i salen:
Folketinget mødes i dag til lovbehandling på Christiansborg. På dagsorden er blandt andet 2. og sidste behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod maskering og heldækkende beklædning i det offentlige rum. Forslaget er fremsat af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF) med flere.

Gruppemøder:
9.00 - 10.00 Radikale Venstre, 2-009
9.00 - 10.00 Venstre, 2-090

Fødselsdage

Sanger og komponist Benny Andersson (ABBA), 70 år.

Udland

Den colombianske præsident besøger pave Frans:
Den colombianske præsident og modtager af Nobels Fredspris, Juan Manuel Santos, er på rundrejse i Europa, og han besøger i den forbindelse Rom, hvor han skal mødes med pave Frans.

Øvrigt

13:00 Bisættelse af Jan Sonnergaard:
Den danske forfatter, dramatiker, kronikør og debattør Jan Sonnergard bisættes i dag fra Vor Frue Kirke, efter han i november døde som følge af et hjertetilfælde under et ophold i Beograd. Sonnergaard stod bag en række novellesamlinger, romaner og teaterstykker, lige som han jævnlig bidrog med kronikker og artikler til danske dagblade som Weekendavisen og Information. Hans gennembrud kom tilbage i 1997 med novellesamlingen "Radiator", som gengav livet for marginaliserede skæbner i halvfemsernes underdanmark. De ti noveller solgte over 100.000 eksemplarer og gjorde således Sonnergaard til en af 1990ernes store forfattere. Jan Sonnergaard blev 53 år.

14:00 Dræbt politimand bisættes fra Roskilde Domkirke:
Den 43-årige politiassistent Jesper Jul fra Københavns Vestegns Politi, der onsdag i sidste uge døde efter at være blevet ramt af skud i hovedet, bisættes i dag fra Roskilde Domkirke. Der er tale om en officiel bisættelse med deltagelse af familie, særligt inviterede venner og kolleger samt repræsentanter fra det officielle Danmark.