Kvinder og aktier, storebæltspriser og en dansk nedtur i Brasilien

Bliv klædt på med torsdagens erhvervshistorier.

Foto: Erik Refner

Godmorgen derude.

Torsdag står i aktierne og kvindernes tegn. Berlingske Business kan nemlig fortælle, at kvinder går glip af betragtelige summer, fordi de ikke investerer i aktier i lige så høj grad som mænd.

En kvinde, der er gået helt mod tendensen er fremtidsforsker Louise Fredbo-Nielsen. Hun har ved hjælp af podcast og lydbøger sat sig ind i aktier for at kunne ordne sine egne investeringer. Læs hele historien her.

Der bliver også konkurreret og gået til makronerne, når eliteidrætsudøverne i Rio skal dyste om medaljer under OL. Det er dog ikke kun dem, der skal være helt skarpe i Brasilien. Dansk virksomheder har nemlig mistet eksport for fem milliarder på tre år.

Der er nok en hel del danskere, der starter sådan en torsdag med at køre over Storebæltsbroen for at komme på arbejde. Og hvis I synes, det er en for dyr fornøjelse, så er I langt fra alene.

Grovvareproducenten DLG langer i Børsen ud efter priserne på Storebæltsforbindelsen, der årligt koster virksomheden 10 millioner kroner. Ifølge avisen står selskabet dog langt fra alene, flere end 50 procent af topcheferne siger i en undersøgelse, at

I udlandet nærmere bestemt USA har der været klø til Tesla i det seneste regnskab. Omsætningen kunne ifølge Ritzau Finansikke måle sig med estimaterne, idet salget løb op i 1,6 milliarder dollar i kvartalet, hvilket skal ses i forhold til analytikernes forventninger om en omsætning på 1,6 milliarder dollar.

Slutteligt følger Berlingske Business selvfølgeligt DONG tæt, der kommer med første regnskab som børsnoteret virksomhed klokken 08.00.

Rigtigt god torsdag

Jakob Chor