KTO: Der er ikke flere penge

Forhandlingsfællesskabet KTO har svært ved at se fidusen ved regeringens udspil om en øget lønramme. Der er jo ikke flere penge, påpeger formanden.

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening og forhandlingsfællesskabet Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO), håber ikke det sidste punktum er sat i diskussionen om de offentlige ansattes løn.

- Mange offentligt ansatte har en forventning om, at der bliver tilført ekstra midler til de her forhandlinger. Hvis det her er det endelige punktum for den diskussion, så vil der være en mærkbar skuffelse. Derfor mener jeg heller ikke de sidste punktum er sat, siger Anders Bondo Christensen til Ritzau.

Han mener ikke, at finansminster Lars Løkke Rasmussens (V) udspil om at hæve lønrammen for de offentligt ansatte de næste tre år reelt indeholder flere penge.

- Der er ikke flere penge i det her, og det vil ikke have den store betydning for forhandlingerne. Finansminsteren har også meget reelt fortalt, hvad det her handler om. Man har bare fremskyndet nogle lønstigninger et enkelt år, men det bliver bare modregnet året efter, konstaterer Anders Bondo Christensen.

KTO forhandler overenskomst for omkring en halv million kommunalt ansatte med KL.

/ritzau/