Cheføkonom: Lønkroner kræver opstramning

Det lyder ikke voldsomt med en lønstigning til de offentligt ansatte på firem procent. Men de ekstra lønkroner kræver opstramning, mener cheføkonom.

En lønstigning på fire procent til de offentligt ansatte lyder ikke dramatisk, men dansk økonomi er så presset, at regeringen må spænde livremmen ind på andre områder.

Det siger cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen.

- Foreløbig har regeringen hævet lønpuljen, så der er plads til en stigning på fire procent. Men det endelige resultat ender nok noget over det. Under alle omstændigheder er dansk økonomi så presset, at regeringen må spænde livremmen ind på finanspolitikken tilsvarende, siger Jes Asmussen.

Regeringen har hævet lønpuljen til de offentligt ansatte til fire procent - svarende til en ekstra udgift på 1,7 milliarder kroner årligt i forhold til finanslovforslaget fra august. Over tre år er det en ekstra udgift på 5,1 milliarder kroner. Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) har tidligere sagt, at finansloven ikke bliver mere ekspansiv, end der blev lagt op til i august. Derfor er det nødvendigt for regeringen at rebe sejl på andre områder.

/ritzau/