It-mand og realitystjerne vil på miniputbørs

Erik Damgaard, kendt fra tv og kulørte blade, vil rejse op til 23 millioner kroner til selskabet Straticator.

Anni Fønsby og Erik Damgaard var i en periode landskendte, da de lavede realityserien Erik og Anni goes to Hollywood. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Uffe Weng

København. It-manden Erik Damgaard, der blev milliardær og landskendt, da han i 2002 solgte selskabet Navision til Microsoft, vil sende sit seneste projekt på den alternative børs First North.

Det er selskabet Straticator, under selskabet NPinvestor, der skal på First North. Det skal rejse op til 23 millioner kroner.

Pengene skal bruges til at få lov til at handle aktier - at blive såkaldt fondsmægler - og til vækst.

»NPinvestors idé- og forretningsmodel har tydelige paralleller og fælles karaktertræk med udviklingen og brugen af sociale medier og deleøkonomien, hvor kunder er aktive deltagere og medskabere af produkter og tjenester,« skriver selskabet i meddelelsen om børsaspirationen.

Idéen er, at kunder på selskabets handelsplatform vil kunne følge andre investorer. Altså automatisk foretage de samme investeringer og salg som andre.

I firmaets terminologi hedder investorer, der kan kopieres »Copy Trade Masters«.

»»Copy Trader Master« får en andel af indtjeningen.«

»Såfremt »Copy Trader Masters« samtidig selv aktivt udbreder kendskabet til deres egen strategi, som følge af deres sociale profil, omdømme og aktiviteter på sociale medier og investeringsnetværk, er de derved med til at trække nye kunder til Straticator, hvorved indtjeningen for forretningen accelereres,« skriver selskabet.

Samtidig vil kunderne kunne lave deres egne handelsrobotter, der agerer ud fra en række indstillinger.

Straticator er ejet og udviklet af Erik Damgaard. Han blev milliardær, da han i 2002 solgte Navision sammen med sin bror Preben.

Efterfølgende blev han landskendt, da han dannede par med Anni Fønsby, og de deltog i realityprogrammet »Erik og Anni goes to Hollywood«. De er siden blevet skilt.

Finanskrisen kostede dyrt for Erik Damgaard og hans private investeringsselskab Porteføljeinvest gik konkurs.

First North er Nasdaqs alternative børs, hvor kravene ikke er så strenge og selskaberne ofte mindre og mindre etablerede end på den klassiske børs.

/ritzau/