Erik Damgaard går fra sladderbladsforsider tilbage til kernen

Der er ganske få erhvervsmænd i Danmark, der oftere har været hjemmehørende på de knitrende sider i Se og Hør end i landets erhvervssektioner.

Interview med Erik Damgaard i forbindelse med seminar om Damgaards nye børsrobot, Straticator torsdag d. 6. februar 2014 i Valby. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men der er undtagelser som for ­eksempel IT-manden Erik Damgaard, der efter nogle år med ekstremt stor bevågenhed om sit privatliv nu er gået tilbage til det, der ­oprindeligt gjorde ham rig: IT. Mandag investerede blandt andre MP Pension 60 millioner kroner i Damgaards nye virksomhed, ­Uniconta.

60 millioner kroner er mange penge, men Erik Damgaard har oplevet transaktioner, der var langt større. I begyndelsen af 1980erne etablerede han Damgaard Data med sin lillebror, Preben, i kælderen under forældrenes hus.

Brødrene var blandt pionererne inden for økonomistyringsprogrammer, og de havde enorm succes med Damgaard Data, der blev børsnoteret i oktober 1999 med en markedsværdi på 3,2 milliarder kroner. To måneder senere måtte brødrene Damgaard dog sluge en pinlig nedjustering af resultatet, men det var blot et bump på vejen mod den helt store gevinst. Damgaard Data blev fusioneret med Navision, og kun to et halvt år efter børs­noteringen blev Navision købt af Microsoft i, hvad der på det tidspunkt var den ­amerikanske IT-gigants største handel nogensinde.

Brødre og modsætninger

Brødrene Damgaards arbejdsdeling var klar, har Preben Damgaard fortalt. Preben var den kommercielle af de to, mens Erik Damgaard stod bag meget af det tekniske.

»Vi har altid komplementeret hinanden på flere planer og villet hinanden. Selv da vi ­arbejdede sammen og sås hver eneste dag, holdt vi også ferier sammen med hinanden og vores familier. Erik er alt det, jeg ikke er. Han er mere upoleret og ligeglad med, hvad andre synes, og så er han et teknisk supertalent, mens jeg er mere kommerciel og har færdigheder inden for ledelse,« har Preben Damgaard ­engang sagt til Berlingske Business Magasin.

Privat har de to Damgaard-brødre også ­været modsætninger. Preben Damgaard bor i Charlottenlund med sin kone og deres børn, og han holder sig helst ude af rampelyset.

Erik Damgaard derimod blev i 00erne kendt for sit forhold til den tidligere model Anni ­Fønsby, og deres jetset liv blev portrætteret i Kanal 4s meget omtalte program »Erik og Anni goes to Hollywood«, et program som Erik Dam­gaard senere fortrød sin medvirken i.

Forholdet til Anni Fønsby holdt dog ikke, og der er med tiden blevet længere mellem Erik Damgaard optræden i sladderpressen.

Til gengæld er IT-iværksætteren nu tilbage i erhvervslivet med det, han formentlig kan bedst: Programmering af IT-systemer.